Кутия от розово дърво за пури, принадлежала на бившия британски

...
Кутия от розово дърво за пури, принадлежала на бившия британски
Коментари Харесай

Кутия за пури на Уинстън Чърчил отива на търг

Кутия от розово дърво за пури, принадлежала на някогашния английски министър председател Уинстън Чърчил, е оповестена на търг от аукционната къща Duke’s в Дорчестър, заяви „ Дейли Мейл ”.
Находката в жанр ар-деко с размери 12,7 см - 38,1 см дружно с нож за пури е оценена авансово на сумата сред 5 и 10 000 паунда. В, в това число с надпис „ На достопочтения Уинстън Чърчил ”, подарени от кубинци и датчани на английския политик, оглавявал държавните управления през 1940-1945 година и 1951-1955 година
Според информация от комерсиалната къща, кутията с името на притежателя си е била подарена на някогашния министър-председател от някогашния камериер Норман Макгауън. Тя е препоръчана на търг от собственичката, която се е сдобила с нея преди 15 години.
Според специалистите, Чърчил е евентуално най-известният пушач на пури през ХХ век и рядко е изобразяван без пура в ръка. Те не се наемат да дефинират приблизителната цена, на която ще бъде продадена кутията, само че тя евентуално ще надвишава съществено сумата от оценката. Не би трябвало да се не помни, че изхвърлените от Чърчил угарки от пури се продават за хиляди паунди.
Недопушената от Чърчил пура на парижкото летище е продадена преди няколко години на търг в Съединени американски щати
Предметите, свързани с един от най-известните британци, са доста търсени на търговете. Преди дни на търг на аукционната къща Bellmans в Западен Съсекс колекционер купи чехлите на Чърчил, които министър председателят е носил по време на втория си мандат отпред на държавното управление, за сумата от 39 хиляди паунда. Чашата му за бренди пък смени притежателя си против срещу 18,3 хиляди паунда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР