Курц възприе темата за Западните Балкани като приоритет и на

...
Курц възприе темата за Западните Балкани като приоритет и на
Коментари Харесай

Борисов в Сараево: На Балканите трябва да продължим по пътя за НАТО и ЕС

" Курц възприе тематиката за Западните Балкани като приоритет и на тяхното председателство, тъй че можем да сме спокойни, че тематиката ще продължава да се движи. "

Това сподели министър председателят Бойко Борисов на взаимна конференция с председателстващия Съвета на министрите на Босна и Херцеговина Денис Звиздич в Сараево.

" Има 2 неща, които са ни извънредно значими. Първо - София и Скопие съумяха да преодолеят разликите между тях. Съответно и Скопие-Атина подписаха съглашение за името ", сподели още Борисов.

" Босна и Херцеговина би трябвало да вземе образец и да откри решение на споровете, които има. Това не бяха лесни решения за политическия хайлайф, само че това отвори вероятностите на Македония, Албания, Сърбия също решително върви. Ние на Балканите би трябвало да продължим по пътя за НАТО и Европейски Съюз ", добави той.

" България е образец за етническа приемливост, нашият модел може да бъде прибавен в Босна и Херцеговина. Не се бъркаме във вашите работи, само че би трябвало да вземете дефинитивно решение накъде ще вървите след изборите през октомври. Тогава ние сме разполагаем да продължим да работим за триумфа на Босна и Херцеговина.Убеден съм, че всички европейски сътрудници разчитат на вас, тъй като Босна и Херцеговина в НАТО значи една доста мощна бариера против радикалния ислям. И вие сте извънредно значими и за Европейски Съюз ", приключи Борисов.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР