Курсове за ограмотяване в борбата с битовата престъпност започна сред

...
Курсове за ограмотяване в борбата с битовата престъпност започна сред
Коментари Харесай

Полицаи четат лекции на пенсионери в Берковица

Курсове за ограмотяване в битката с битовата престъпност стартира измежду пенсионерите полицията в Берковица. В клуба на третата възраст „ Берковски кестен ” инспекторите Димитър Генов и Иван Иванов изнесли лекция на тематика ” Противодействие на телефонните измами ”, оповестиха от локалната администрация.

Над 60 белокоси мъже и дами изслушали обясненията на пазители на реда за клопките, които ало апашите залагат на наивните пенсионери, научили какви сюжети най-често употребяват и по какъв начин да се пазят, с цел да не харижат спестяванията си на нарушителите. „ Никога полицията на желае от жителите пари за акциите си! ”, подчертали униформените и дали отговор на въпросите на възрастните хора.

Лекцията имала сериозен триумф, породила е интерес и от Районното ръководство на Министерство на вътрешните работи са решили всеки вторник от месеца да провеждат в Клуба на пенсионера разисквания по настоящи тематики, сподели началникът на ръководството Бисер Йончев. На възрастните хора ще гостуват охранителни служители на реда и криминалисти и ще им коментират по какъв начин да се пазят от кражби по домовете и на улицата, по какъв начин да реагират, в случай че станат очевидци на закононарушения и други потребни неща.

Особено внимание ще бъде обърнато на самотните баби и дядовци, които най-често стават жертви на апашите. През 2017 година в област Монтана са регистрирани 2135 закононарушения, с 13 % повече от 2016 година От тях 249 са осъществени на територията на община Берковица.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР