Куршумът за бизнесмена ранил и Мирослава, но тя запазила съзнание

...
Куршумът за бизнесмена ранил и Мирослава, но тя запазила съзнание
Коментари Харесай

Телеграф пише за първи думи на жената, ранена с Алексей Петров

Куршумът за предприемача ранил и Мирослава, само че тя запазила схващане към половин час, а на телефона 112 споделила: „ Убиха Алексей Петров “
Единият от патроните, с които е улучен, е минал през тялото му и е ранил вървящата паралелно с него Мирослава Михайлова. Това оповестяват източници от следствието, представени от „ Телеграф “.

С другия патрон Петров е уцелен в главата, в региона на окото. Състоянието на дамата към този момент е нормализирано, оповестиха от „ Пирогов “, където бе настанена след стрелбата на Витоша в сряда.

Според първичните данни Петров и Михайлова са вървели сами по пътеката, а защитата на някогашния консултант в ДАНС е била на метри зад тях.

Дегизиран

Точно при изстрела обаче бодигардовете не са имали директна видимост, което в допълнение е улеснило наемникът. Той е бил с екипировка на байкър, с цел да не буди съмнение, защото този регион на Витоша е едно от известните места за планинско колоездене.

Така стрелецът можел да прикрие лицето си, като се дегизира с очила вид маска, кепе и шапка или каска, каквито са присъщи за маунтин байк.

Знае се, че килърът е съумял да се приближи задоволително близо и да стреля, а по-късно бързо се е изтеглил. Информацията, че е употребявал велосипед за бягството си, не бе публично доказана. Министерство на вътрешните работи към момента не дава никакви публични детайлности по знаковата екзекуция.

Описание

Макар и ранена, Мирослава Михайлова е събрала сили и е подала сигнал на 112 към 12,20 часа в сряда. Тя запазила схващане към половин час и е съумяла да даде тъкмо изложение на стрелеца.

От прокуратурата потвърдиха, че като очевидци се разпитват мъж и жена украински жители. Те са били на разходка по това време също в региона на заслона „ Бай Кръстьо “.

По неофициална информация чужденците са видели Михайлова да пълзи по пътеката към павирания път за хижа „ Алеко “. Оказали са й помощ, дали са й телефон, с цел да позвъни на полицията.

Думите й към оператора на 112 били: „ Убиха Алексей Петров “, след което описала точното местоположение.

Слушат

По случая показания са дали и телохранителите, които обяснили, че Петров предпочитал да се движат на разстояние, с цел да не слушат диалозите му с треньорката по тенис. Разследващите откриват и каква е била близостта сред нея и Петров при стрелбата, с цел да бъде дамата изумена от патрона, излизащ от тялото на някогашния командос.

Полицията ревизира и информация, че извършителят и неговият помощник са напуснали София в посока Монтана, като са минали през прохода Петрохан.

Няма информация дали изпълнителите на мократа поръчка са чужденци, само че се счита, че още същия ден стрелецът е съумял да напусне рамките на страната.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР