Курсът продължава 10 дни, като се апликират общо 10 ампули

...
Курсът продължава 10 дни, като се апликират общо 10 ампули
Коментари Харесай

Рехабилитатори в Бургас възвръщат движението и премахват болката на пациентите с последно поколение апарат

Курсът продължава 10 дни, като се апликират общо 10 ампули колаген в проблематичната зона

В МЦ „ Д-р Стайков “ Бургас не престават да внедряват все по-съвременни способи за възстановяване качеството на живот на пациентите. Последното изобретение е в Структурата по физиотерапия и рехабилитация, заемаща целия втори етаж на центъра. Апаратът GunaPhoresis – следващата стъпка напред в развиването на ниско дозираната медицина, към този момент се ползва сполучливо от експертите в центъра. Той  действа на правилото на РЕЗОНАНСНА МАГНИТОФОРЕЗА, т.е. посредством транскутанна (интра-дермална) доставка на дейни ингредиенти.

Апаратът употребява специфичен генератор на магнитно поле (ELF) с извънредно ниски честоти ( < 100 Hz) и невисок интензитет ( < 100 Gauss), способно да усили пропускливостта на клетъчната мембрана. Апаратът на италианската компания GUNA се употребява за въвеждане на колаген във всички зони на опорно двигателния уред и повлиява извънредно добре при редица положения.

Терапия се организира с лекарства в доста ниски дози, което води до липса на странични дейности и сполучливо отнасяне на такива обществено значими болести като остеоартроза („ изшипяване “ в ставите), остеопороза, ревматоиден артрит, фибромиалгия, витилиго, псориазис, атопичен дерматит и други

С апарата GunaPhoresis се организират серия от процедури при които, се апликира колаген в тъкмо избрана болестна зона . Манипулацията оказва помощ при болки в кръста в следствие от обостряна спондиалоартроза, при дискова херния или протрузия. В тези случаи се употребява медикаментът клаген ломбар, който понижава болката незабавно след първо използване или след няколко следващи приложения. Времетраенето на процедурата е 10-15 минути. Колагенът се смесва със специфичен гел за по-дълбоко и ефикасно навлизане, което с GunaPhoresis е до 3 сантиметра.

Освен в региона на гръбначния дирек и ставите, GunaPhoresis се употребява и при мускулни схващания, контузии и невралгични болки.

При апликация в тазобедрената става – усъвършенства придвижването, оказва помощ за отпущането на напрежението в лумбосакралната област, подкрепя укрепването на околната мускулатура, успокоява локалната болежка и болката при придвижване на ставата.

Приложението на апарата при проблеми в региона на коляното също повлиява в позитивна посока – изцяло се усъвършенства подвижността на коляното, отпуска мускулатурата и облекчава болката.

При проблеми в шийния сегмент на гръбначния дирек, апликирането на колаген с апарата повлиява доста добре брахиалния плексус, укрепва шийната мускулатура, цервикалните мускули, неправилната стойка и успокоява болката в зоната при придвижване.

Апаратът е използван и в региона на раменната става , в дребните стави на крайниците – ръце, крайници, лакет.

За всяка от гореспоменатите зони се употребява друг колаген – особено създаден за възстановяване функционалностите на ставите и мускулите. GunaPhoresis е ефикасен при приложимост във всички зони на опорно двигателния уред.

Апаратът се употребява и за естетични процедури на лицето и шията, като и в този случай се ползва особено създаден за задачата колаген.

Курсът с апарата продължава 10 дни, като се апликират общо 10 ампули колаген в проблематичната зона. Това е количеството, при което е потвърдено, че се получават най-хубави резултати. Действието на лечението при хронични положения е 6 месеца, по тази причина е целесъобразно да се организира два пъти в годината.

„ Лечението с GUNA-MDs покачва качеството на живот на пациента като възстановява придвижването, отстранява болката и разрешава на пациента да се върне към нормалния си метод на живот “, разясняват от медицинския център.

Терапии с апарата към този момент се организират след прелиминарен обзор и записан час на тел.: 056 99 60 06 и 0892 99 60 06 или на място на бул. „ Транспортна “ 33.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР