Курсът на суровия петрол тръгна надолу, надявам се трендът да

...
Курсът на суровия петрол тръгна надолу, надявам се трендът да
Коментари Харесай

Светослав Бенчев разкри дали цената на бензина ще се промени до Коледа

Курсът на суровия нефт потегли надолу, уповавам се трендът да се резервира, даже да забележим малко поевтиняване по бензиностанциите. Най-вече на бензина. През зимния сезон ще забележим по какъв начин ще се движат котировките. Ако нещо изключително не се случи и рафинерията работи, в Близкия изток спорът не се разрасне, ще посрещнем коледните празници с цени, сходни на сегашните. Има доста " в случай че " в цялото уравнение. Това разяснява в предаването „ Офанзива ” по Нова нюз Светослав Бенчев от Българската петролна и газова асоциация.

" Краят на дерогацията не може да бъде внезапен. Така бизнесът може да се пренастрои и да откри своите нови източници на нефт. Рафинерията може да работи с съветски нефт, само че би трябвало да има източник. Трябва да търсим подобен в Черно море ", счита той.

" Скептичен съм когато страната назначава някого в частно дружество. Особен представител да поеме ръководството на рафинерията не е доста добра концепция. Държавата не е добър собственик. Запасите, които пазим, не можем да използваме за нищо. Това е законово решение, по тази причина цената е по-висока. Рафинерията има ресурс за 10 дни, след което би трябвало да спре, в случай че няма доставки. Оттук насетне доста мъчно се пуска. Продуктопровод и нефтопровод от Александруполис е решението. Това няма да се случи за дни, процесът трябваше да стартира с даването на дерогацията ", разяснява Бенчев. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР