Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия,

...
Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия,
Коментари Харесай

Божидар Лукарски: Курсът на СДС трябва да е към консервативно патриотичната линия

„ Курсът на Съюз на демократичните сили би трябвало да е към консервативно патриотичната линия ”, счита водачът на придвижването Божидар Лукарски. По думите му с НФСБ имат доста допирни точки. Двете партии към този момент разделят мястото в емблематичната постройка на „ Раковски ” 134.

„ На последния изпълнителен съвет на партията аз дадох явен знак, че курсът на Съюз на демократичните сили би трябвало да е към тази линия, която се покрива от НФСБ и Патриотите. Допирни точки са отношението ни към истанбулската спогодба, позициите ни по отношение на съветския патриарх, много са нещата ”, добави още Лукарски.

Той е безапелационен, че за обединяване с НФСБ може да се приказва след 17 април, когато този диалог ще се води на партийно равнище по време на националния съвет на партията. По думите на Лукарски концепцията му е подкрепена от по-големите районни организации на Съюз на демократичните сили.

„ На съвета на партията би трябвало да се реши дали ще има придвижване към консервативно патриотични организации или към дясно демократични организации, каквито са „ Да, България ” и ДСБ ”, разяснява Лукарски.

Според него ДСБ също са консервативна партия, само че в алианс с „ Да, България ” получават „ ясно изразен демократичен уклон – нещо, което Съюз на демократичните сили не може да поддържа ”.

„ Съюз на демократичните сили постоянно е било притежател на синята концепция. Съюз на демократичните сили от десните партии е най-добре подкрепяна и сме с най-хубавите структури, тъй че тази коалиция както желаят да я кръщават, само че „ лилава коалиция ” ще е по-точно ”, разяснява още обединяването на другите две партии Лукарски.

На въпрос кой ще води обединението сред НФСБ и Съюз на демократичните сили Лукарски сподели, че е доста рано.

„ С Валери Симеонов имаме доста добър персонален контакт, само че тези тематики не сме ги обсъждали ”, разяснява Лукарски.

Той добави, че евроизборите са добър небосвод, към който да се стреми една бъдеща коалиция./btv.bg

Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР