Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Румен Радев: Правителството тласка България все по-близо до войната

" Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната. Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България ", настоя президентът Румен Радев.

Той подсети, че главното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители. 

" Това, че войната се води на няколко стотин километра от нас не трябва да ни успокоява. Явно някои политици не осъзнават дълбочината на казуса.  Гледат на тази война, като че ли са в спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове.  В интерес освен на нас, на цяла Европа е неотложно преустановяване на бойните дейности и търсене на всички вероятни пътища за възобновяване на разговора и мирните договаряния, а не зареждане на този спор с нови и нови оръжия ", безапелационен бе президентът. И продължи:

" Всеки, който има отговорности и упоритости в областта на сигурността и защитата, би трябвало добре да познава и да се придържа освен към Конституцията, само че и към Закона за защитата и решенията на Конституционен съд, които изрично регламентират, че президентът е висш главнокомандващ както във военно, по този начин и в спокойно време.  Външната политка е споделена отговорност на институциите, които вземат решения и съставляват България. Едностранното налагане на позициите на изпълнителната власт не води до устойчиви решения ". 

Според него спорът занапред ще ескалира и ще се разраства. 

Радев приканва за трезва оценка за мястото и ролята на България в този спор.

Президентът  чака прогрес по тематиката " Шенген ".  Според него  е изцяло реалистично България да бъде призната в Шенген на 1 октомври:

" Това зависи и от това до каква степен новото държавно управление ще се възползва от постигнатото от служебния кабинет и до каква степен ще приключи към този момент започнатото. Затова отпътувам за Австрия по покана на канцлера, с цел да можем да продължим напъните за подсилване на защитата на нашата външна граница и ускорение на нашето участие в Шенген ". 

Радев изрече мнение, че е имало напрежение още при структурирането на държавното управление:

" Имаше доверчивост в обилие, само че липсваха някои значими неща . Липсваше съдружно съглашение, управническа стратегия и предварителна сделка за втория ешалон на властта. За мен решаването на тези въпроси ще бъде доста мъчно на фона на настоящите проблеми и задания ". 

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: 

и за канала ни в Телеграм: 

Влизайте непосредствено в сайта https://  . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР