Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Президентът Радев: Курсът на новото правителство тласка България все по-близо до войната

Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната. Не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България. Това съобщи пред публицисти президентът Румен Радев преди да отпътува за Австрия по покана на австрийския федерален канцлер Карл Нехамер.

" Аз не смятам, че е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България, тъй като главното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители ", добави президентът.

" Това, че войната се води на няколкостотин километра от нас, не трябва да ни успокоява, тъй като виждаме, че бойните дейности ескалират и очевидно някои политици не осъзнават дълбочината на казуса и гледат на тази война като че ли на спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове. Затова в интерес освен у нас, на цяла Европа е незабавното преустановяване на бойните дейности и търсене на всички вероятни пътища за възобновяване на разговора и мирните договаряния, а не зареждане на този спор с нови и нови оръжия ", съобщи той.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР