Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо

...
Курсът на новото правителство е да тласка България все по-близо
Коментари Харесай

Румен Радев: Новото правителство тласка България все по-близо до войната

" Курсът на новото държавно управление е да тласка България все по-близо до войната ". Това съобщи президентът Румен Радев пред публицисти малко преди да отлети за Австрия.

Причината за пътуването на президента е присъединяване в кръгла маса, проведена от Стопанската камара на Австрия, както и в тазгодишното издание на Европейски конгрес Вахау, който се организира в Долна Австрия. В програмата на президента обаче не е планувана среща с президента Александър ван дер Белен. Това значи, че визитата не е публична. От известно време Радев не е получавал предложения за публични визити в европейски столици.
Президентът разяснява и думите на военния министър, който неотдавна сподели, че е належащо да продължим да оказваме помощ на Украйна. " Не е подходящо политици със скромна електорална поддръжка да приказват и да поемат такива тежки задължения от името на България. Основното обвързване на всяко едно държавно управление е да подсигурява сигурността и спокойствието на българските жители ". И добави, че някои политици не осъзнават дълбочината на казуса и ''гледат на тази война като че ли на спектакъл и са се разположили комфортно измежду публиката с лъжливото разбиране, че ще останат единствено фенове ". Решението страната ни да оказва помощ с оръжие на Украйна беше взето от Народното събрание, по тази причина и държавното управление би трябвало да се съобрази с него, защото България е парламентарна република. 
По мотив определения за и. д. основен прокурор Борислав Сарафов президентът съобщи, че парламентарно показаните партии търсят да назчначат техен човек в " стола на основния прокурор ". ''Това, което се случва, е урок за цената на достолепието и приницпите в политиката'', съобщи президентът. И добави, че обществото би трябвало деликатно да следи и да упражянва надзор върху фигурата, изпълняваща длъжността основен прокурор''. Причината е, че неговото предопределение не минава през детайлна процедура, нито през декрет, публикуван от президента, напомни Радев. ''Неговата фигура може да остане дълго. Ние тррябва да съдим за Сарафов по отношението му за имунитетите и делата на трупчета за корупция. Той би трябвало бързо и ясно да се нарежда - дали ще оказва помощ на избрани политически фигури, или не'', съобщи Радев.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР