Курсът на криптовалутата биткойн нарасна с над 23% и за

...
Курсът на криптовалутата биткойн нарасна с над 23% и за
Коментари Харесай

Истерията по биткойна доведе до нов връх - над 18 000 долара

Курсът на криптовалутата биткойн набъбна с над 23% и за първи път в историята на търговете мина прага 18 000 $. Това демонстрират данните от търговете на електронната борса Coinmarketcap.

Само за последното денонощие смяната е 4000 $.

Биткойнът е децентрализирана система на едноименната криптовалута на основата на технологията блокчейн, която може да употребява всеки участник в системата с изчислителна мощ (компютър или мрежа).

Концепцията на системата е оповестена през ноември 2008 година от създателя (възможно е да е групов автор) Сатоси Накамото, само че взривна известност биткойнът получи едвам през последните години и месеци.

Емисията на биткойни е лимитирана по натурален метод и сега по-голямата част от виртуалната валута към този момент е " добита ".

Цената на биткойна ще доближи 50 000 $ за брой в границите на една година, предвижда Джехан Чу, ръководещ сътрудник в Kenetic Capital пред телевизия " Блумбърг ".

От Kenetic Capital покачват прогнозата си всеки идващ месец, а след новините, че огромните борсови оператори CBOE и CME стартират продажба на биткойн фючърси „ целият свят сега гледа какво ще последва “, разяснява той.

По думите му Азия е много по-гъвкава във възприемането на криптовалутите в съпоставяне със Съединени американски щати.

" Честно казано, макар китайската възбрана и макар възбраната на ICO (Initial Coin Offering - на бълг. първично обществено предложение в криптовалутите) и на криптоборсите, Китай остава изумително отворена към блокчейн технологията ", споделя Чу.

Намеренията на CBOE за създаване на лична криптовалута, даже и единствено като тест за приложимостта на концепцията, придават забележителна тежест, що се касае законността на цифровата валута на равнище суверен, разяснява Чу.

Според него 2018 година ще е годината, в която ще забележим първата под една или друга форма държавно подкрепена цифрова валута. Той се обзалага, че това ще се случи в Азия.

" Докато продължаваме да се фокусираме върху криптовалути с огромна пазарна капитализация, считам, че светът в действителност би трябвало да се замисли по какъв начин наподобява дългата опашка при софтуера в криптовалутите. Мисля, че започваме да виждаме този развой при компании като SimpleToken ", сподели още Чу.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР