Курсът на долар в понеделник сутринта се коригира надолу след

...
Курсът на долар в понеделник сутринта се коригира надолу след
Коментари Харесай

Златото отново поскъпва, доларът губи динамика

Курсът на $ в понеделник сутринта се поправя надолу след уверения му растеж в петък, подбуден от положителната статистика за пазара на труда в Съединени американски щати.

Златото през днешния ден още веднъж нараства след внезапния спад на котировките в петък, провокиран от излезлите данни за положението на американския трудов пазар. Днес сутринта августовските фючърси за скъпия метал на нюйоркската борса Comex се повишиха с 5,75 $, или с 0,41% - до 1406,05 $ за тройунция. В петък тяхната цена спадна с 1,5%.

Цена септемврийските фючърси за среброто набъбна с 0,47% - до 15,07 $ за унция.

Общата валута през днешния ден леко се повишава по отношение на американската до 1,1225 $ за едно евро от равнището 1,1224 $ за евро в края а търговията в петък.

Доларът спада нищожно и по отношение на японската валута до 108,33 йени за $ спрямо равнището 108,45 йени за $ в края на миналата сесия.

В хода на валутната търговия в петък доларът нарастна с 0,5% във връзка с еврото и с 0,6% по отношение на йената.

Американската валута укрепна на фона на статистиката на министерството на труда на Съединени американски щати. Според нея броят на новите работни места в не селскостопанските браншове са нарастнали с 224 хиляди, при упования на специалистите за растеж от единствено 160 хиляди. В същото време равнището на безработица се увеличи едва до 3,7% и остава покрай 49-годишното дъно от 3,6%, достигнато през май и април.

Тези данни охладиха упованията за скорошно намаляване на паричнокредитна политика на Федералния запас.

Следващото съвещание на Фед е в края на юли и като цяло упованията на трейдъри и анализатори са за събаряне на базовите лихвени ставки с 25 процентни пункта от настоящо равнище 2,25-2,5%. Даже някои специалисти приказваха за опцията ставките да се намалят напряко с 50 процентни пункта. Но след излизането на последните данни за положението на американския трудов пазар, тези упования се намалиха. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР