Курсант старши сержант Пресиян Първанов от Факултет Общовойскови на НВУ

...
Курсант старши сержант Пресиян Първанов от Факултет Общовойскови на НВУ
Коментари Харесай

Курсантът, който пострада край Чешнигирово, вече си е вкъщи

Курсант старши сержант Пресиян Първанов от Факултет " Общовойскови " на НВУ " Васил Левски " във Велико Търново, който пострада тежко по време на обучение край Чешнигирово, е изписан от болничното заведение и е в положително здравословно положение. Това заяви служебният министър на защитата Георги Панайотов по време на брифинг по отношение на откритата черната кутия на разрушилия се в Черно море изтребител МиГ-29.
 Пострадалият курсант на летище Виж още
Инцидентът стана при започване на юни. При осъществяване на парашутни скокове курсант се приземява върху короната на дърво. По време на избавителната акция курсант Първанов, който се притичва на помощ, пострада тежко.

Клон се счупи и го удря по главата, при което той получава тежка черепно-мозъчна контузия и е опериран е в Пловдив.

Курсантът е превозен до ВМА - МБАЛ-Пловдив, след което и до УМБАЛ " Свети Георги ", за животоспасяваща интервенция в Клиниката по неврохирургия.

Още един военнослужещ пострада тогава при скок с парашут в региона на летище " Чешнегирово ". След обикновено овакантяване на самолета редови войник Антон Гинев от военното формирование 52 630 - Пловдив, от състава на Съвместното командване на специфичните интервенции, се сблъсква във въздуха с различен парашутист от същия заход.

В резултат на това при приземяването получава фрактура на десния крайник.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР