Курсант е бил тежко наранен след инцидент вчера в Чешнегирово.

...
Курсант е бил тежко наранен след инцидент вчера в Чешнегирово.
Коментари Харесай

Страшен инцидент с курсанти по време на скокове с парашут в Чешнегирово! Единият е в тежко състояние

Курсант е бил тежко засегнат след случай през вчерашния ден в Чешнегирово. Това заяви служебният министър на защитата георги панайотов. " Курсантът е бил опериран в Пловдив, положението му е устойчиво, само че има риск ", добави министърът.

Случая с потърпевшия курсант през днешния ден разяснява и началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов. Той сподели, че случаят е станал по време на постоянни парашутни скокове, водени от Съвместно командване на специфични интервенции, в които вземат участие курсанти от НВУ във Велико Търново.

Пострадалият обаче не е взел участие в парашутни скокове, а помагал на сътрудниците си. Министърът изясни, че при скок с парашут един от спуснатите парашутисти се е приземил в короната на дърво.

" Но не е това тежко потърпевшият курсант, този парашутист си е счупил крайници на няколко места, само че получих увещание от ген. Мутафчийски, че той изцяло ще се възвърне ", сподели Панайотов.

Той уточни, че става въпрос за различен курсант, който е бил изпратен като част от избавителен екип, с цел да подкрепи слизането на парашутиста от короната на дървото.

" И при осъществяването на тази задача, един клон от дървото се чупи и го удря по главата и той получава тежка черепно–мозъчна контузия и по тази причина е опериран в Пловдив, тъй като не е било допустимо неговото превозване до ВМА в София ", сподели министърът.

" Ето това е драматичен случай ", акцентира министърът.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР