Курсант е бил тежко наранен по време на учение в

...
Курсант е бил тежко наранен по време на учение в
Коментари Харесай

Курсант пострада тежко при инцидент в Чешнегирово

Курсант е бил тежко засегнат по време на обучение в Чешнегирово. Това заяви министърът на защитата Георги Панайотов по време на днешния брифинг.

Той е бил опериран в УМБАЛ-Пловдив. Към момента с ъстоянието му е устойчиво, само че има риск.

Началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов изясни, че случаят е станал по време на постоянни парашутни скокове, водени от Съвместното командване на специфични интервенции, в които вземат участие курсанти от НВУ във Велико Търново. Пострадалият обаче не е взел участие в самите скокове, а е помагал на сътрудниците си.

Панайотов добави, че при скок с парашут един от спуснатите парашутисти се е приземил в короната на едно дърво. Този парашутист си е чупил крайници на няколко места, само че по думи на министъра медицинските прогнози са, че той ще се възвърне изцяло.

Тежко потърпевшият в действителност е различен курсант, който е бил изпратен като част от избавителен екип, за да подкрепи за свалянето на парашутиста от короната на дървото.

При осъществяването на тази задача обаче един клон от дървото се е счупил и го е блъснал по главата. Вследствие на това той получава тежка черепно-мозъчна контузия и по тази причина е опериран в Пловдив, тъй като не е било допустимо неговото превозване до ВМА в София.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР