Курс по съвременно изкуство за хора без предварителни знания стартира

...
Курс по съвременно изкуство за хора без предварителни знания стартира
Коментари Харесай

Пловдивчанка учи хората да различават изкуството от кича

Курс по модерно изкуство за хора без предварителни познания започва в столичната зала Мисия 23 на 26 октомври. Там пловдивчанката Нада Нешева ще образова феновете на музеите  да гледат и схващат актуалните творби. Един от главните въпроси в курса е появяването на труфя и по какъв начин да го разпознаваем от истинските произведения. Участниците ще разискват освен картини и статуи, само че и измененията в изкуството и за какво те са настъпили: дали това значи, че и ние сме се трансформирали като хора. Кои сме ние през днешния ден, за къде сме тръгнали и имаме ли екипа, с цел да стигнем там – отговорите на тези въпроси ще бъдат потърсени в изкуството. 

Курсът ще се организира всяка сряда от 19,00 часа, доникъде на декември. Заниманията са интерактивни, участниците ще разискват дружно другите облици от екрана, ще бъдат включени разнообразни арт игри и задания. 

Водеща на курса е изкуствоведката от Пловдив Нада Нешева. Тя е приключила История на изкуството във Англия, където е писала и докторска дисертация за Пикасо. Нешева е работила и като културна журналистка и популяризатор, по тази причина умее да предава комплицираните неща по понятен метод. Курсът има към този момент над 10 издания, през него са минали както значими клечки от столицата – юристи, лекари, професори в други дисциплини, по този начин и доста студенти и хора които просто обичат изкуството. 

Таксата за курса е 300 лева, само че първата среща на 26 октомври е безвъзмездна, там ще можете да прецените дали желаете да останете в него. За повече информация и програмата –
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР