Курс от Армавир до Симферопол - такава е информацията от

...
Курс от Армавир до Симферопол - такава е информацията от
Коментари Харесай

Шофьорът на камиона-бомба не знаел, че кара експлозиви?

Курс от Армавир до Симферопол - такава е информацията от фактурата на водача Махир Юсубов, чийто камион е бил натоварен с експлозиви и взривен на Кримския мост в събота. Поръчката е направена посредством компанията TEK-34, прочут агрегатор измежду водачите на камиони.

Според оперативната информация, водачът Юсубов е подал поръчка за осъществяване на поръчката на 6 октомври, а на идващия ден е трябвало да зареди в Армавир. Това допуска, че офанзивата е била  планувана за 7 октомври, тъкмо в точния момент за рождения ден на съветския президент Владимир Путин.

Умореният водач обаче решил да спре на няколко километра от моста, с цел да си почине и да поспи. Негови близки оповестиха, че от няколко дни нямат връзка с него, макар че до момента не е изключвал мобилния си телефон.

Според една от версиите, терористите са държали водача на камиона " на мрачно ".

Приятелите на Юсубов описват, че той не е коренен мохамеданин, и не могат дори да си показват, че може да стане атентатор-самоубиец. Според NYT не е ясно дали той изобщо е знаел, че в товара има експлозиви.

Юсубов е от Казан, само че преди две години се е преместил в Краснодар със фамилията си, поради по-топлия климат. В Татарстан водачът се е занимавал с транспорт на артикули, като е правил разнос на плодове и зеленчуци. В Краснодар той прави същото.

Според наличната информация, компанията TEK-34, регистрирана в началото във Волгоградска област и има отлична известност.

Съдейки по рейтингите от 2009-2020 година, клиентите са удовлетворени от работата на водачите. Дейността на сдружението е прекъсната от 2020 година до март 2022 година След това компанията се реалокира в Уляновск, където е и актуалната и регистрация.

На 6 октомври някой си Олег, издава поръчка за транспорт на товари по курса Армавир-Симферопол. Установено, че известието е оповестено от IP адрес в Москва, а шофьорът Махир откликва мигновено и само след 10 минути поема поръката, написа Телеграм канала ВЧК-ОГПУ.

Припомняме, че детонацията на Кримския мост стана рано в събота, а в Киев незабавно потвърдиха присъединяване си в терористичната офанзива.

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР