Курортният комплекс Албена постигна над 150 000 лева икономии от

...
Курортният комплекс Албена постигна над 150 000 лева икономии от
Коментари Харесай

Курорт Албена иикономиса 150 000 лева от сметки за ток

Курортният комплекс " Албена " реализира над 150 000 лв. икономии от сметки за електрическа енергия след тримесечно произвеждане на ток от слънчеви панели, оповестиха от пресцентъра на ваканционното населено място.

Фотоволтаичните централи са инсталирани при започване на май върху покривите на 12 хотела в курорта. Изчисленията са направени съгласно междинната цена на мегаватчас за съответния месец на ползване - май, юни и юли. През този интервал оборудванията са произвели близо 385 000 киловатчаса чиста сила от слънцето, употребена напълно за покриване на личните потребности на хотелите, показват от ваканционното населено място.

Общата пикова мощ на централите възлиза  на 1500 киловатчаса, а инвестицията за стартиране в употреба на оборудванията е за близо 2 500 000 лв., напомнят от мениджърския екип на курорта.

 istock istock
По предварителни данни се чака да бъдат спестявани сред 2000-2500 мегаватчаса електрическа енергия годишно. Заедно с това ще бъде понижен въглеродният отпечатък на компанията, както и загубите при преноса на електрическата енергия, защото ще бъде употребена на мястото, където е създадена, прибавят от " Албена " АД.
Източник: pariteni.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР