Курортите в района на Несебър имат всички предпоставки да работят

...
Курортите в района на Несебър имат всички предпоставки да работят
Коментари Харесай

БХРА: Черноморието има потенциал за целогодишен туризъм

Курортите в региона на Несебър имат всички предпоставки да работят като целогодишни дестинации. Това сподели Веселин Налбантов, хотелиер и зам.-председател на Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация (БХРА).
„ До 15 май не престават ранните записвания, хотелите се пълнят. Хотелите се пълнят и това няма по какъв начин да не е по този начин. Всички сътрудници влагат средства. Имаме най-хубавата материална база в Европа, която се поддържа непрекъснато. Турция ни изпреварва малко, само че това е тъй като страната доста влага в туризма, доста оказва помощ. На нас ни липсва реклама, там би трябвало повече да се влага. Трябват законодателни промени “ сподели още Налбантов.
По думите му първите туристи към този момент са факт, въпреки и някои от хотелиерите към момента да довършват реконструкциите по хотелите си. Налбантов добави, че множеството туристите към момента избират база ол инклузив, което не важи за по-изискваните посетители. Тепърва щял да се предлага и малко по-разточителен и по-скъп ол инклузив пакет.
По думите му курортите в региона на Несебър имат всички предпоставки да работят като целогодишни дестинации. „ Несебър е град-държава. Тук е имало 45 църкви преди време, в този момент може и единствено 5-6 да работят. Трябва да се прави реклама и да стане един набожен град. Подобно е и в Созопол. Вече има нискотарифни полети, можем да предложим зеленчуци и риба, които ги няма в другите страни “, сподели още Налбантов. По думите му имаме прелестни винарни, храмове и исторически забележителности, съобщи Фокус.
В региона е и Бургас, където има известни опера и спектакъл. Правят се и доста Спа центрове. „ Общинските препоръки и кметовете би трябвало да наблегнат върху това “, добави хотелиерът.
По думите му едвам 2-3 месеца през годината температурите падат и не става за туризъм, в останалите 10 месеца хотелите можели да одобряват туристи.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР