Куркумата – суперпродукт срещу рака

...
Британски медици от изследователския фонд Cancer Research UK разказват, каква
Коментари Харесай

Британски медици от изследователския фонд Cancer Research UK разказват, каква подправка трябва да се включи в диетата, за да се намали рискът от онкологични заболявания, както и за борба с вече развиващ се рак.

Вестник „Daily Express” публикува информация, според която куркумата оказва активно въздействие върху вече образували се тумори и помага да се предотврати тяхното развитие, благодарение на високата концентрация на антиоксиданти и по-специално на куркумин.

Проучвания на хранителните навици на хора в държави, чиято традиционна кухня се основава на употребата на куркума, показват по-ниски нива на рак. Учените проведоха експеримент с доброволци с аденоиден кистозен карцином - сравнително рядка форма на рак, която обикновено се развива в слюнчените жлези или други области на главата и шията. Лечението беше допълнено с куркума. "След два месеца се наблюдава стабилизиране на състоянието, а след шест месеца - значително намаляване на масата на тумора и неговия обем с 80%", казаха изследователите.

Те подчертаха, че високата концентрация на антиоксиданти в куркумата помага да се намали нивото на холестерин при хора със сърдечно-съдови заболявания и за изравняване на рисковете от катаракта, глаукома и дегенерация на макулата. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР