Куриозен случай смая пловдивчани в центъра на Пловдив. Автомобил с

...
Куриозен случай смая пловдивчани в центъра на Пловдив. Автомобил с
Коментари Харесай

Рекордьор по глоби! Бургазлия си забрави колата пред съда в Пловдив, вече няма място за лепене на фишове

    Куриозен случай смая пловдивчани в центъра на Пловдив. Автомобил с бургаска регистрация седи към този момент седмици наред, паркиран в нарушавания на закона пред Военния съд на ул. " Г.М. Димитров " . Шофьорското стъкло е изцяло облепено с десетки санкции, а поради рекордното количество фишове не е останала транспарантна част по него. Мастилото, с което са завършени глобите, към този момент съвсем не проличава. На места дъждът е отмил напълно наличието на фишовете. 
Прочетете още
По всяка възможност санкциите се постановат поради обстоятелството, че колата е паркирана от лявата страна на еднопосочна улица, на която паркирането попада в обсега на " Синя зона ", само че единствено за дясната страна. 

Според живущи в региона, автомобилът е зарязан преди седмици . Каква е обаче повода, може единствено да се гадае. В автомобила има разхвърляни облекла, а задните седалки са смъкнати. 

Това, което учудва жителите, е за какво досега колата не е репатрирана. Вероятно повода е, че е спряна в нарушаване, само че не в обсега на дясната половина на улицата, попадаща в " Синя зона ". 

Ако обаче автомобилът продължи да стои там и техническият му обзор изтече, Община Пловдив ще има право да го репатрира. За да може едно МПС да бъде отстранено от улицата, изискването е да е излязло от приложимост или да е изоставено и да се намира върху държавен или общински парцел.

Община Пловдив одобри предходната година смяна в Наредбата за отпадъците, която регламентира опцията за премахването на коли от общински парцели, в случай че са минали  3 месеца от изтичването на годишен механически обзор на МПС-то

Любопитният въпрос е дали униформените ще продължат да облепват автомобила с още и още санкции , както и по кое време притежателят ще разбере за насъбраните задължения

Припомняме, че преди месец Върховен административен съд разгласи за оскъдна част от Наредбата за организацията на придвижването и паркирането . Отменените членове са член 42, алинея 1-4, и член 43, алинея 4. Оспорените разпореждания на член 42 от Наредбата регламентират налагане на санкция с фиш за маловажни нарушавания, открити при осъществяването им в отсъствието на лидера.  С други думи - фишовете, които органите на реда лепят по стъклата на колите, са противозаконни.  

Община Пловдив обаче продължава да постанова наказания за погрешно паркиране, само че във фишовете и наказателните постановления за съображение се показва Законът за придвижване по пътищата , а не Наредбата за публичния ред. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР