Куриозен случай е регистриран в 16 РИК Пловдив - град.

...
Куриозен случай е регистриран в 16 РИК Пловдив - град.
Коментари Харесай

Пловдивчанин случайно разбра, че е кандидат-депутат в листите на проруска партия

Куриозен случай е регистриран в 16 РИК Пловдив - град. Пловдивчанин инцидентно научил, че попада като претендент за депутат в кандидатската листа на КП " Коалиция Неутрална България " и изискал да бъде заличена регистрацията му. В формален сигнал до районната комисия Димитър Стойчев Кралев твърди, че не е подписвал декларация Приложение № 61-НС и никой не е разговарял с него. Моли способените органи за подпомагане по отношение на корист с потребление на персоналните му данни, съобщи кореспондент на Plovdiv24.bg .

В КП " Коалиция Неутрална България " вземат участие " Атака ", " Българска комунистическа партия ", " Партия на българските комунисти " и " Русофили за възобновление на отечествтото ". Листата в Пловдив се води от Павел Шопов, втори е Димитър Керин, трети Огнян Сапарев.

Регистрацията на кандидатска листа изисква всеки от претендентите да е подал заявление-декларация по пример, че е склонен да бъде регистриран от предложилата го партия, коалиция или предприемчив комитет. След постъпването на сигнала 16 РИК е направила повторна инспекция на документите, послужили за осъществяване на регистрацията на кандидатската листа, в която е открито, че е налично Предложение от КП " Коалиция Неутрална България " (Приложение № 59-НС от изборните книжа), подписано от Деница Стоилова Сидерова, в качеството ѝ на представляващ обединението. Към предлагането е налична и декларация (Приложение № 61-НС от изборните книжа) от Димитър Стойчев Кралев, която наподобява постоянна от периферия. " При подаване на документите преглеждаме декларациите, само че не сме проверяващ орган " - разяснява ръководителят на 16 РИК Калоян Сухоруков. 

Наличието на категорично заявление за изтриване на регистрацията на претендента допуска отдръпване или неналичието на в началото единодушие от страна на претендента за присъединяване в кандидатската листа, което е абсолютно условие за годна регистрация. 

Регистрацията на Димитър Кралев, повдигнат за претендент за депутат под № 6 в кандидатската листа на КП " Коалиция Неутрална България ", е заличена. На негово място не е допустимо да се предложи нов претендент, нито листата да се преподреди, заради приключване на 30-дневния период преди изборите за подмяна. В този случай при изписване на имената и номерата в кандидатските листи върху осведомителното табло пред изборното помещение и в кабината за гласоподаване против номера и на мястото на името на отказалия се претендент се изписва " премахнат ". Издаденото уверение на негово име е анулирано.

Прокуратурата и 4 районно управление (на МВР) би трябвало да вземат отношение в частта за корист с потреблението на персоналните данни на пловдивчанина. Това е първият и единствен към този момент сигнал за нарушение на Изборния кодекс в Пловдив.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР