Куриозен инцидент се е случил в навечерието на откриването на

...
Куриозен инцидент се е случил в навечерието на откриването на
Коментари Харесай

Шок от бъдещето! Безпилотна Тесла блъсна руски робот СНИМКИ

Куриозен случай се е случил в навечерието на откриването на шоуто за електроника CES в Лас Вегас. Електромобил Tesla Model S се сблъска с най-новия съветски робот Promobot, оповестява " Дейли Мейл ".

Преди произшествието, роботът отивал към изложбения павилион на CES 2019. Той, обаче, по някаква причина се отклонил от маршрута и излязъл на платното, където попаднал под колелата на Теслата. Полицията пристигнала на мястото.

По време на произшествието в колата имало пасажер. Както оповестява английското издание, Джордж Калдера желал да тества безпилотния режим на Tesla и избрал за това пуста улица. " Съжалявам, роботът наподобява благ. Искрено се оправдавам на инженерите ", - споделя Калдер.

Според разработчиците, роботът е получил съществени повреди на главата, механизма на ръцете, частите на тялото и механизма за придвижването. Той няма да може да взе участие в ревюто и най-вероятно няма да може да бъде възобновен.

Promobot извършва функционалностите на съветник. Той е в положение да посреща клиенти, да им опише за артикули и услуги и да ги заведе на нужното място.

Роботът е в положение да разпознае и запомни човек, да дефинира възрастта на събеседника, да поддържа диалог с него, да се движи по избрана траектория, да запомни всичко, което му се споделя, и даже да отпечата фотоси. Между другото, точно този механизъм през 2017 година се ръкува с съветския президент Владимир Путин по време на презентация.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР