Куриоз! Около 200 пистолета Макаров“ и близо 50 автомата са

...
Куриоз! Около 200 пистолета Макаров“ и близо 50 автомата са
Коментари Харесай

Чудо невиждано: Около 200 пистолета и 50 автомата са изчезнали от склад на МВР в София

Куриоз! Около 200 револвера „ Макаров “ и близо 50 автомата са изчезнали от оръжеен склад на Министерство на вътрешните работи в столичния квартал „ Захарна фабрика “. Това научи Фрог нюз от високопоставени служители на реда. Те са безапелационни, че кражбата, открита още преди година, е казус и за нея усърдно се мълчи.
Има данни, че похищението е станало по времето, когато началник на Столична дирекция на вътрешните работи е бил сегашният вътрешен министър Младен Маринов. Друг куриоз е, че складът се охранява зорко от въоръжени жандармеристи, които не би трябвало да разрешат и пиле да прехвръкне в обекта. По тази причина въобще не е ясно по какъв начин оръжие за близо два пехотни взвода се е „ изпарило “. Фрог научи, че СГП е почнала следствие, което забележете-се води в Столична дирекция на вътрешните работи. Излиза, че Столичната полиция, която дава отговор за сигурността на револверите и автоматите, би трябвало да проверява сама себе си.

Това значи, че проверяващите служители на реда ще би трябвало да привикват за разпит личните си началници, което съгласно източниците ни е невероятно на този стадий. По тази причина се е прибегнало да това делото да събира прахуляк в нечия каса. Има информация, че жандармеристи, които пазят обекти, в действителност си поспиват заради обстоятелството, че доста от тях работят незаконно на няколко места като строителни служащи, таксиметрови водачи и т. н. Има и оперативни данни, че жандармеристи даже правят обири в свободното си време.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР