Куриерът Стефан Радев намери на улицата пакет с 10 хиляди

...
Куриерът Стефан Радев намери на улицата пакет с 10 хиляди
Коментари Харесай

Куриер намери 10 000 лева и ги предаде на полицията

Куриерът Стефан Радев откри на улицата пакет с 10 хиляди лв. и ги съобщи на полицията в Ловеч, оповестиха от регионалната дирекция (OД) на Министерство на вътрешните работи. 

На 28 септември в районното ръководство в Тетевен криминалисти са почнали работа по получен сигнал за кражба на 10 хиляди лв. от частен дом в тетевенско село. В хода на работата полицейските чиновници са разбрали, че причинителят на кражбата е изоставил парите край път, в землището на угърчинското село Лесидрен,

като сумата по случайност е била опакована в брандиран плик на куриерска компания.

Отивайки на посоченото място, служителите на реда са открили, че парите липсват. 

Оказва се, че в същото време Стефан Радев, изпълнявайки служебните си отговорности, е прекосявал по този маршрут, когато вниманието му е било привлечено от зарязан пакет край пътя, носещ логото на компанията в която работи. Радев е взел пакета, разтворил го е и видял кутия с поставените в нея 10 хиляди лв..

Незабавно е осъществил контакт с органите на Министерство на вътрешните работи в Ловеч и е предал откритата сума.

Стефан Радев описа за Българска телеграфна агенция, че работи в куриерска компания „ Спиди “, а парите е намерил до собствен парцел на пътя за Лесидрен. „ Куриер съм и прислугвам ловешките села. Като свърших работа, стопирах до къщата ми на пътя за Лесидрен и открих едно кашонче с товарителница на „ Спиди “. Помислих, че някой си е направил подбив “, сподели Радев. Видял е, че в кутията има пари и предположил, че може да са подправени.

След като се прибрал у дома, незабавно се е обадил на началника на районното ръководство на Министерство на вътрешните работи в Ловеч и на идващия ден предал парите в полицията.

„ Не са ми непотребни. Щяха да ми оказват помощ, само че нямаше да ме оправят. И да си ги бях оставил, нямаше да съм същия човек след това. Хората в региона ме познават добре и ми имат вяра. От 20 години съм пощальон, обиколил съм доста места. Ако бях взел парите, хората нямаше повече да ми имат вяра. Знаех, че сигурно някои си ги търси. Не допусках дали за незаконна активност, дали са телефонни измамници или са подправени. Нямаше метод да ги задържа за мен, не съм се замислял за този вид “, сподели Радев.

Собственикът на парите към този момент се е свързал с него и следва да се срещнат, с цел да му благодари персонално.

Директорът на ОДМВР - Ловеч старши комисар Станислав Великов изпрати благодарствено писмо до изпълнителния шеф на куриерската компания, оповестиха от пресцентъра на дирекцията.

„ Възхитени сме от коректността, честността и лоялността на Вашия чиновник! Той освен е извършил човешкия си дълг, само че е и образец за професионализъм, отговорност и съответно държание! Не на последно място с дейностите си той е спомогнал за разкриването на едно закононарушение! Бихме се радвали, в случай че посредством Вас достойната и мотивираща постъпка на господин Радев стане притежание на всички Ваши чиновници, “ се споделя в писмото на старши комисар Великов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР