Авторката на детски книги, която е обвинена в убийството на съпруга си, сега е обвинена в манипулиране на свидетели

...
Кури Ричинс, вдовицата от Юта, обвинена в убийството на съпруга
Коментари Харесай

Кури Ричинс, вдовицата от Юта, обвинена в убийството на съпруга си със свръхдоза фентанил и след това писане на детска книга за скръбта, е обвинена в манипулиране на свидетели, според съдебни документи, получени от CNN.

Ричинс е изправен пред обвинения в убийство и наркотици за предполагаемо отравяне на Ерик Ричинс със свръхдоза фентанил, даден му в напитка в нощта, когато почина. Тя все още не се е признала за обвинение по делото и остава в ареста, съобщи по-рано CNN.

На 14 септември властите претърсиха затворническата й килия и откриха ръкописно писмо от шест страници до майка й, Лиза Дардън, с инструкции към брат й да „лъжесвидетелства“, според искане за забрана на контакт, подадено в съд в Юта.

„Писмото инструктира Лиза Дардън да убеди брата на ответника Роналд Дардън, който е син на Лиза Дардън, да лъжесвидетелства по този въпрос“, се казва в съдебния документ. „В писмото се твърди, че адвокатът на защитата „иска да свърже Ерик (Ричинс), получаващ наркотици и хапчета от Мексико“ с фентанила, причинил смъртта му.“

Ричинс „измисля фалшив разказ за Роналд Дардън, за да повтори, че „Ерик е казал на Рони, че е получил хапчета за болка и фентанил от Мексико от работниците в ранчото“, според предложението.

В съдебния документ се посочва, че писмото е манипулиране на свидетел.

„Лице е виновно за престъпление от трета степен за манипулиране на свидетел, ако вярвайки, че предстои официално производство или разследване … то се опитва да склони или по друг начин да накара друго лице да: (а) свидетелства или да информира невярно“, се казва в предложението , цитирайки законите на Юта.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР