Купуването на скъпи вещи за децата е свързано с неувереността

...
Купуването на скъпи вещи за децата е свързано с неувереността
Коментари Харесай

Купуването на скъпи вещи дава грешни послания на децата

Купуването на скъпи движимости за децата е обвързвано с неувереността на самия родител

Как да научим децата си на ценности и къде е границата когато им купуваме скъпи неща? Често се следи явлението, родители да се хвалят пред други родители, какви движимости са купили на децата си. Това е обвързвано с несигурността и неувереността на самия родител, споделя фамилният психотерапевт Валентина Димитрова в предаването „ Радиокафе “ по .

 

„ Смятат, че високият стандарт на живот може би ще ги показа и ще ги нарежда в обществото на някакво по-високо равнище, което не е нужно и говори за по-голяма неувереност за това какъв си ти като човек и дали имаш освен това от благоприятни условия “, акцентира тя.

По думите й, това дава неверно обръщение на децата и оставя неправилно схващане у тях за значимите неща, мнението на другите и това по какъв начин би трябвало да се представяш.

Когато построяването на самоувереността и самочувствието в детето стартира да се случва в ранна възраст, то няма да обръща изключително внимание на скъпите движимости и облекла на връстниците си, а би се вписало по достоверен метод в средата, счита психотерапевтът Валентина Димитрова.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР