Купуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 продължава да е проблем

...
Купуването на руски зенитно-ракетни комплекси С-400 продължава да е проблем
Коментари Харесай

Напрежение между Турция и САЩ заради покупката на руски зенитни комплекси

Купуването на съветски зенитно-ракетни комплекси С-400 продължава да е проблем за Съединени американски щати. Вашингтон остава на позиция, че съветската военна техника не е съвместима със системите на НАТО и придобиването ѝ може да докара до изключването на Турция от програмата за изтребителя F-35.

Заради идването на първите съставни елементи от съветските зенитни комплекси в Турция министрите на защитата на Турция и Съединени американски щати са разговаряли 30 минути по телефона. Турският министър на защитата Хулуси Акар уверил сътрудника си Марк Епсър, че пазаруването на военна техника от Русия не значи смяна в стратегическата ориентировка на Турция, съобщи " Ройтерс ", представена от Българска телеграфна агенция.

Акар защитил покупката като нужна, заяви турското министерство на защитата в официално съобщение.

Турция към момента преценя офертата за придобиване на американски зенитно-ракетни системи " Пейтриът ", декларирал още нейният министър на защитата. Акар предизвестил, че утежняването на турско-американските връзки няма да послужи на ползите на нито една от двете страни.

Пентагонът удостовери, че изпълняващият длъжността министър на защитата на Съединени американски щати Марк Еспър е разговарял през вчерашния ден по телефона с турския си сътрудник Хулуси Акар към 30 минути, съобщи още " Ройтерс ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР