Купуването на нов телефон винаги е не лесен и скъп

...
Купуването на нов телефон винаги е не лесен и скъп
Коментари Харесай

6 признака, че трябва спешно да смените смартфона

Купуването на нов телефон постоянно е не елементарен и безценен развой. И не е наложително да става дума единствено за финанси. Намирането на верния модел от хиляди други, изследването на листата с функционалности и четенето на десетки мнения лишава сила.

Ето за какво много притежатели на смарт телефони избират да употребяват устройствата, до момента в който те " умрат " изцяло. Ще ви разкажем за признаците, които демонстрират, че телефонът скоро ще остарее, с цел да можете да вземете в точния момент ограничения за неговата замяна.

Забавя работа

Първото нещо, на което би трябвало да обърнете внимание, е общото закъснение в работата на устройството. Това може да се прояви по разнообразни способи. Но като предписание приложенията не стартират да се отварят незабавно, а след няколко секунди. Понякога зареждането на страниците в браузъра лишава доста време. Някои систематични анимации не работят вярно или въобще не работят.

Ако първоначално се опитате да не обръщате внимание на това, след няколко седмици сходни проблеми стартират да ви вбесяват. Защо се случва това? Новите версии на операционните системи изискват от ден на ден запаси, както и по-голямо натоварване на паметта и процесора. Ако в началото в смарт телефона е конфигуриран слаб хардуер, той ще стартира да " поглупява " след година или две, а може би даже по-рано.

Съвет: преди да изтичате до магазина за ново устройство, изчистете кеша в разнообразни приложения и затворете стратегиите, работещи във фонов режим. В множеството случаи смарт телефонът стартира да работи по-бавно точно поради тях.

Новите игри и приложения стопират да работят

Невъзможността за пускане на нови приложения е казусът, когато няма друга опция, с изключение на да закупите различен смарт телефон. Например, известният месинджър WhatsApp спря да работи на iPhone 5 и 5c, пуснати надлежно през 2012 и 2013 година А тези смарт телефони бяха известни измежду домашните консуматори заради ниската си цена и моден дизайн.

Купуването им в този момент обаче е нерационално. Колко дълго ще издържи не по-малко известният iPhone 5s, който към момента е благосъстоятелност на хиляди хора по света, е открит въпрос. Но в действителност ли това е единственият метод да разберете, че животът на устройството е към своя край? Не тъкмо.

Не е належащо да се доближава сериозната точка. Можете да разберете, че смарт телефонът ви остарява по актуалните игри. Гледайте по какъв начин се държи устройството. Ако забележите постоянни фризове и забавяния, които не се отстраняват с пачтове, това е първият сигнал, че е време да преминете към по-мощно устройство.

Батерията не задържи заряд

Друг признак е бързото разреждане на батерията. В този случай обаче не всичко е толкоз ясно. Като предписание, даже и на топ устройства (съответно скъпи), животът на батерията завършва след 3-4 години дейна приложимост.

Ако сте закупили устройството си за няколко хиляди лв., в този случай е доста по-изгодно да се свържете със сервиза и да промените батерията. Но в случай че имате на ниска цена смарт телефон с Android, тогава няма доста смисъл да сменяте батерията.

Закупуването на аварийна част и инсталирането й от занаятчия ще коства съвсем половината от цената на устройството. Ако желаете да знаете за повече за проблеми на бюджетните смарт телефони, прочетете нещо в допълнение по въпроса.

Слаба камера

Ако сте почитател на мобилната снимка, тогава страхотната камера във вашето устройство е добра причина да преминете към ново устройство. Разбира се, това предписание работи с едно значимо предизвестие. Ако едни и същи модули постоянно се конфигурират в устройства от бюджетния сегмент смарт телефони, без да се вкарват огромни усъвършенствания от година на година, то устройствата от най-високия сегмент непрекъснато получават обилни актуализации - както хардуерни, по този начин и софтуерни.

Липса на настоящ програмен продукт

По предписание производителите стопират да пускат обновени версии на софтуера за своите устройства 3-4 години след стартирането им. Apple остава рекордьорът, който не се отхвърля да поддържа устройства даже след 9-10 години след стартирането им. Например настоящата iOS 15.4 работи без никакви проблеми на iPhone 6s, публикуван през 2014 година.

Първоначално казусът може да бъде решен благодарение на персонализиран програмен продукт, създаден от занаятчии и оповестен в интернет, постоянно гратис. За страдание тази алтернатива не е панацея. Това единствено ще помогне на смарт телефона да получи най-новия фърмуер за още една и половина до две години най-вече. И не бихме предложили евакуиране на програмен продукт от неидентифицирани източници.

Кой знае какви троянски коне са вградени в кода. Някой може да каже, че можете да употребявате смарт телефон и без най-новата систематична актуализация. Така е, може би. Но има подводни камъни.

Изтъркан външен тип

Последният симптом, само че също толкоз значим, колкото и предходните, е външният тип на устройството. Да, можете с право да ни упрекнете, че естетиката не въздейства на неговата продуктивност и ще бъдете изцяло прави. Но дано погледнем този въпрос от различен ъгъл. Веднага щом забележите, че телефонът ви не е толкоз бърз, колкото беше в деня, в който сте го купили, ще желаете да го продадете на облага, с цел да доплатите до нов модел против минимална спомагателна такса. Колкото по-добро е положението на смарт телефона, толкоз по-висока цена можете да поставите за него.

Един или два белега, изключително на задните ръбове, елементарно се маскират от калъф и няма да станат сериозен мотив за покупател в интерес на понижение на цената. Но в случай че всички странични повърхности са покрити с дълбоки драскотини, защото сте сменили екрана няколко пъти и износването на задния похлупак е видимо, тогава преференциална продажба на такова устройство няма да се получи. Освен това, в случай че са породени незначителни външни повреди от изпускане на смарт телефона, вътрешните съставни елементи също могат да се повредят.

В умозаключение, в случай че вашият смарт телефон дава отговор на най-малко един или два от изброените признаци, това е обоснована причина да помислите за замяната му.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР