Купуването и продаването на гласове не е създадено от МВР"Борисов

...
Купуването и продаването на гласове не е създадено от МВР"Борисов
Коментари Харесай

Бойко Рашков: Борисов няма право да говори за избори, той създаде търговията с гласове

Купуването и продаването на гласове не е основано от Министерство на вътрешните работи

"Борисов и такива като Борисов нямат морално право изобщо да приказват за избори, тъй като това уродливо събитие “купуване и пласиране на гласове " не е основано от Министерство на вътрешните работи. " Това сподели министърът на вътрешните работи в оставка Бойко Рашков във връзка думи на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, че сега става чудовищно пазаруване на гласове.

Това събитие е основано в известни на цялото общество партийни централи. Те сътвориха обръчи от компании, които да ги финансират, с цел да има средства, които да бъдат разнасяни с чували и куфари и раздавани на най-вече оскъдно население, сподели Рашков. По думите му това са небогати гласоподаватели, които са подготвени за 30-40-50 лв. да продадат гласа си и да дефинират ориста на доста хора. Това е политическият морал, който сътвориха такива като Борисов, сподели още Рашков, представен от Българска телеграфна агенция.

Това е политически морал на политици, които знаят, че пазаруването и продаването на гласове е закононарушение. После ще обвинят Министерство на вътрешните работи, че взема ограничения да противодейства на такава политическа корупция, разяснява Рашков.

До 11 юли е работено единствено като реплика и това доста добре разбрахме. В това вложихме всички старания, с цел да понижим пазаруването на гласове. Да работиш по тази линия значи да се противопоставиш против предходно управление, сподели след това Рашков на гала в Министерство на вътрешните работи във връзка празника не ведомството.

И сега в Народното събрание (НС) някои се пробват, обвинявайки безадресно чиновници на Министерство на вътрешните работи в упражняван напън и принуждение над гласоподаватели, да забравим, че точно те са в основата на престъпния избор, добави той.

За плануванаъа промяна в МВРБойко Рашков съобщи, че чува редица спекулации. Не им прави чест на тези длъжностни лица, които можеха да създадат тази промяна, преди предходната година да встъпи служебният кабинет, тъй като една огромна част от промяната зависи от подписа на министъра на вътрешните работа. Според него в последните 30-40 години Министерство на вътрешните работи не е претърпяло никакви промени. Обществото се промени, политическата и икономическа обстановка също се промени радикално, Министерство на вътрешните работи не се промени и няма рационален отговор за какво е бездействано толкоз доста години, уточни още Бойко Рашков.

Решението за трансформациите на полицейски ръководства и сектори, основаването на нови не е еднолично решение на министъра, сподели Рашков и изясни, че благодарение на математически модел е изработен разбор какво би трябвало да се промени. По 16 критерия изчислихме дали в едно обитаемо място би трябвало да има районно ръководство, както преди 30 години или към този момент заради изменени условия би трябвало да вземем решение. Не може в регион, в който няма население, да поддържаме конструкция на Министерство на вътрешните работи, изясни вътрешният министър.

По думите му съкращения в Министерство на вътрешните работи няма да има. Има съкратени единствено административни длъжности в районни дирекции на полицията. Това е редуциране на длъжността, само че не и на човек, който ще остане без работа, сподели Бойко Рашков и уточни, че откакто поработят финансовите служби ще стане ясно какво значи нарастване от 20 %. Той напомни, че в случай че Пожарната бъде извадена от Министерство на вътрешните работи никой няма да загуби работата си, нито това, което в този момент получава като чиновник на ведомството.

Независимо какво ще се случи в Народното събрание, доста бих желал да се откри и различен министър на вътрешните работи, който да свърши за 5-6 месеца подобен размер от работа от промяната. Тогава ние всички ще бъдем удовлетворени от това, че един орган се реформира, уточни Бойко Рашков.

Реформата в КПКОНПИ зависи не от Министерство на вътрешните работи, а от Народно събрание. Да се надяваме, че Народното събрание ще прояви разсъдък и дейности по приемането на този закон. Комисията няма управление към този момент няколко месеца. По подобен метод Народно събрание не дава добър образец на обществото по какъв начин би трябвало да се съблюдава закона, сподели още вътрешният министър.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР