Купуването и притежанието на до 30 г марихуана за лична

...
Купуването и притежанието на до 30 г марихуана за лична
Коментари Харесай

Германия ще узакони марихуаната за лична употреба

Купуването и притежанието на до 30 г марихуана за персонална приложимост ще бъде позволено в Германия. Проектът на закон на държавното управление следва да бъде утвърден в Народното събрание, като ще би трябвало да получи и зелена светлина от Европейската комисия. Германският министър на опазването на здравето Карл Лаутербах заяви, че се чака нормативната уредба да влезе в действие през 2024 година В рамките на Европейски Съюз само Малта разрешава по закон използването на канабис за забавление.

Германският проект ще разреши и домашно развъждане на най-много три растения канабис на възрастен. Предложението беше включено в програмата на съдружното държавно управление, разгласен предходната година. То се управлява от социалдемократите (ГСДП), като техни сътрудници са зелените и либералите. Мерки за регулация на пазара Представяйки проекта, Лаутербах заяви, че декриминализацията на марихуаната ще даде на държавно управление по-голям надзор над пазара, а и възбраната за приложимост не се радва на " явни триумфи " през последните години. Той означи, че потреблението на канабис се е нараснала, а не намаляла, като растеж се следи и в използването на опиати измежду възрастните. " Искаме доста крепко да контролираме пазара ", добави той. Министърът заяви също, че държавното управление ще обмисли вероятното ограничение на оптималната мощ на продуктите от канабис, продавани на възрастни под 21 години. Това ще включва наблюдаване на равнището на THC (тетрахидроканабинол), главната психоактивна съставна част в марихуаната.

Съгласно проекта на държавното управление, рекламата на марихуана ще остане неразрешена. Правителството възнамерява да ускори осведомителните акции за опасности от използването. Освен налог върху добавената стойност (ДДС), производителите и продавачите ще заплащат и държавен " налог върху канабиса ". Къде може и не може да се употребява марихуана? Ограничената здравна приложимост на марихуана става все по-широко публикувана. В Съединени американски щати 37 щата и Вашингтон са легализирали медицинския канабис, до момента в който 19 щата разрешават и приложимост за забавление, което значи, че над 40% от популацията на Съединени американски щати има легален достъп до марихуана. По-рано тази година президентът Джо Байдън разгласи федерални помилвания на лицата, упрекнати в владеене на марихуана.
Реклама
В Нидерландия от 1976 година управляващите толерират използването на марихуана в особено обособени кафенета, само че като цяло опиатът остава противозаконен. Възрастните могат да купуват до 5 грама на ден в кафенета и заведения за пушене. Търговското развъждане или търговия с канабис е нелегално.

В Швейцария притежанието на дребни количества мек канабис (с количесто THC под 1%) за персонална приложимост е законно. Употребата на марихуана с медицински цели е легална и веществото може да се предписва от лекари.

В Италия владеене на 1.5 г или по-малко за персонална приложимост се толерира и медицинският канабис е законен, само че канабисът за забавление остава противозаконен.

Във Франция каквато и да е приложимост на марихуана е противозаконна, а първите опити с медицински канабис започнаха предходната година.
Реклама
В Португалия от 2001 година ниската персонална приложимост на всички неразрешени опиати е декриминализирана, като търговията с марихуана остава противозаконна, само че здравното и прилагане е законно.

В Германия здравната приложимост на канабис е законна от 2017 година, като при представянето на проекта министър Лаутербах не даде съответни времеви периоди за узаконяването на приложимост за забавление. Гърция като производител Гърция легализира използването на марихуана с медицински цели през 2017 година, а година по-късно отстрани и закона за възбрана на нейно развъждане и произвеждане в страната. По думи на министъра на развиването и вложенията Адонис Георгиадис, държавното управление чака да притегли до 1.5 милиарда евро годишни доходи от вложения в производството й.

Първата компания, получила лиценз за развъждане, обработка и произвеждане на медицински канабис в Гърция, е Tikun Europe, която е учредена в страната през 2018 година и е дъщерно сдружение на израелския световен състезател в проучването и създаването на медицински артикули от канабис Tikun Olam.
Свързани публикации Корупцията в Министерство на вътрешните работи - в мъртвата зона на прокуратурата 7 октомври 2022, 12:28 Забранете всичко! 15 септември 2022, 07:01 Силата на закона не е в закона на силата 25 юли 2022, 08:34 Втори опит за освобождение на индустриалния коноп в България 28 април 2022, 10:35 Uber навлиза на пазара за канабис в Канада 24 ноември 2021, 12:25 Проектозакон предлага да се легализира марихуаната на федерално равнище в Съединени американски щати 17 ноември 2021, 16:00 Вижте още публикации Етикети Персонализация
Ако обявата Ви е харесала, можете да последвате тематиката или създателя. Статиите можете да откриете в секцията Моите публикации
Автор Мери Иванова
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР