Купувачите в САЩ вече могат да плащат за Tesla в

...
Купувачите в САЩ вече могат да плащат за Tesla в
Коментари Харесай

Tesla започна продажби на електромобили в биткойни


Купувачите в Съединени американски щати към този момент могат да заплащат за Tesla в биткойни
(снимка: CC0 Public Domain)

Обещанието на Tesla да продава електрически автомобили в биткойни към този момент е реалност. Новината разгласи шефът на компанията Илон Мъск по присъщия за него метод – с малко известие в обществената мрежа Twitter.

Всяка електрическа кола на Tesla към този момент може да бъде купена освен в долари, само че и в криптовалута. Към момента това важи единствено за клиентите на компанията в Съединени американски щати. Биткойн заплащанията ще станат налични по-късно и в други страни.
още по тематиката
Така да вземем за пример, Tesla Model S в настройка Long Range с цена от 78 000 $ сега ще коства на купувачиге към 1,35 биткойни при настоящия обменен курс на криптовалутата.

“Сега можете да купите Tesla в биткойни”, Илон Мъск в Twitter, и посочи, че компанията няма да конвертира биткойните, получени като заплащане, във фиатна валута (пари, които не са обезпечени със злато и други благородни метали).

На фона на известието на Илон Мъск, цената на най-популярната криптовалута се усили с над две хиляди $ и сега приближава 56,3 хиляди $ за един биткойн, по данни на Coindesk.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР