Купувачите в неделя се върнаха в магазините на Квебек за

...
Купувачите в неделя се върнаха в магазините на Квебек за
Коментари Харесай

Квебек разхлаби мерките след спад на пациентите с COVID в болниците

Купувачите в неделя се върнаха в магазините на Квебек за първи път от три седмици, откакто мярката, предопределена да ограничи растящите равнища на хоспитализация, свързани с COVID-19, завърши на фона на намаляващия брой пациенти.

Положителните знаци не бяха лимитирани единствено до провинцията. Свързаните с вирусa болнични приеми или понижиха, или останаха постоянни в други провинции, като Онтарио и Нова Скотия.

Онтарио регистрира спад от 229 пациенти в лечебни заведения с COVID-19, макар че чиновниците означиха, че не всички здравни заведения споделят данни през уикендите. Междувременно Квебек сподели, че 12 пациенти по-малко са били приети в болница в неделя.

Но двете провинции, които дълго време бяха горещи точки за ковид към момента имат повече от 7 000 пациенти в болница към неделя.

Цифрите идват в миг, когато множеството магазини в Квебек отвориха още веднъж вратите си след триседмична възбрана за неделно извършване на покупки, наложена от държавното управление в опит да ограничи % на хоспитализации, който набъбна, откакто вълната, породена от разновидността Омикрон се ускори.

Провинцията затвори несъществени бизнеси за три недели, започвайки от 2 януари, като направи изключения единствено за аптеки, магазини и бензиностанции.

Този ход – един от набора от ограничения, приложени за преодоляване на хоспитализациите – наподобява даде резултат, защото броят на пациентите в лечебните заведения понижава за четири следващи дни.

Квебек също е подготвен да разшири своята стратегия за документи за имунизация от понеделник, което ще направи наложително представянето на доказателство за имунизация, с цел да влизане в редица обекти за търговия на дребно. Те включват огромни магазини с повърхност от 1500 квадратни метра или повече.

От 18 януари доказателството за имунизация също стана наложително за влизане в магазините за алкохол и канабис в провинцията.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР