Купувачите, които искат да определят дали тяхното месо, яйца и

...
Купувачите, които искат да определят дали тяхното месо, яйца и
Коментари Харесай

Искате да купите месо и яйца „Произведено в САЩ“? Ново федерално правило за етикетиране може да помогне

Купувачите, които желаят да дефинират дали тяхното месо, яйца и домашни птици са „ Произведени в Съединени американски щати “, се чака да намерят задачата по-лесна, откакто финализираното федерално предписание влезе в действие.

Министерството на земеделието на Съединени американски щати разгласи в понеделник нови условия за производителите на месо и яйца, които употребяват доброволните етикети „ Продукт от Съединени американски щати “ или „ Произведено в Съединени американски щати “ върху своите артикули.

Съгласно новото предписание етикетите могат да се употребяват единствено за артикули, получени от животни, които са родени, отгледани, заклани и модифицирани в Съединените щати. Правилото ще влезе в действие на 1 януари 2026 година, само че държавното управление насърчи производителите да стартират да го съблюдават неотложно.

Етикетите са доброволни и се появяват върху към 12% от месото, птиците и яйцата, употребявани в Съединени американски щати.

Съгласно предходното предписание фирмите можеха да употребяват етикети „ Продукт на Съединени американски щати “ върху месо и други скотски артикули, импортирани от непозната страна. Съединени американски щати внасят към 12%...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР