Купувачи на китайския втечнен природен газ (LNG) са потребители от

...
Купувачи на китайския втечнен природен газ (LNG) са потребители от
Коментари Харесай

Китай започна да препродава втечнен природен газ

Купувачи на китайския полутечен природен газ (LNG) са консуматори от Азия и даже няколко от Европа, оповестява Bloomberg, базирайки се на трейдъри, осведомени с хода на договарянията и някои съответни транзакции.

С остатъци от LNG се оказват китайските държавни компании China National Offshore Oil Corporation (CNOOC), Sinopec и PetroChina. Според Bloomberg, те препродават австралийски и американски LNG.

Смята се, че остатъците на вътрешния пазар са насъбрани вследствие на тежките локдауни, които доведоха до затварянето на цели градове и предприятия. Bloomberg пресмята, че вътрешното ползване на газ в Китай през 2022 година е спаднало с 20%, освобождавайки обилни размери за препродажба на трети страни.

Заради намаляването на доставките на газ от Русия за Европа, международният газов пазар е под рекорден напън. Ръстът в търсенето от европейските консуматори се отрази и на азиатските пазари, които не са привикнали да се конкурират за LNG с Европа, където цените на газа доближиха рекордни равнища.

Спадът на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР