Купони за обяд в училищата в Сливен на ниски и

...
Купони за обяд в училищата в Сливен на ниски и
Коментари Харесай

Пуснаха купони за бедни и богати в училища в Сливен

Купони за обяд в учебните заведения в Сливен на ниски и високи цени са пуснали компаниите за кетъринг и това незабавно е разделило децата на небогати и богати, оповестиха локалните медии.

Родителите могат да избират сред меню за 2,50 лева и 3,50 лева За разликата от левче едните малчугани могат да похапнат за главно спаначена каша със сирене, а другите - карначета с гарнитура. Във вторник всички деца яли за обяд таратор и плод за десерт, а главното ядене на менютата за 2,50 лева е било пиле с ориз, а за 3,50 лева - пилешки шишчета с гарнитура от салата.

„ Разликата в менютата е в грамажа на главното. Те са направени според с рецептурника, в който има два разновидността за подготвяне на менютата – едното е на 150 грама, другото на 200. С нищо не сме си надвишили правата “, изясни Камелия Николчева от кетъринг компанията. Тя посочи, че качественото на храната едно и също, а продуктите се доставят от еднакъв производител. Николчева сподели още, че преди да пуснат новите купони са постъпили недоволства, че грамажът на порциите е бил прекомерно дребен.

„ Двете менюта са предизвикани от това, че децата остават гладни, тъй като не са научени да ядат готвени ястия у дома “, съобщи тя. Поради тази причина във второто меню се натъртва на сухата храна – пържоли или пилешки шишчета с гарнитура да вземем за пример.

В същото време обаче родители се оплакали, че съученици на децата им се подиграват, че ядат от евтината храна.

" Миналата седмица бях не запомнила да купя електронни купони и мъжът ми взе хартиени в учебното заведение, само че не знаеше че има разнообразни менюта. Вечерта синът ми описа, че децата в класа му се подиграват, че яде от храната за небогати. Принудена съм да му вземам купони от 3,50 лева, не желая децата да му се подиграват, че яде ориз с месо, а не пилешки шишчета ", оплака се една от майките. Тя считала да купува към този момент единствено от купоните от 3,50 лева, макар че синът ѝ предпочитал повече главните ястия в по-евтините разновидности.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР