Купите от Санта Марина Оупън I, организатор на който е

...
Купите от Санта Марина Оупън I, организатор на който е
Коментари Харесай

Купите от Санта Марина Оупън отидоха в Сандански и в Казанлък

Купите от Санта Марина Оупън I, уредник на който е веригата за СПА и тенис туризъм Weekend Tour, отидоха в Сандански и в Казанлък.

При мъжете трофея взе Георги Митрев, който преди три седмици господства и в първия шампионат на веригата в Сандански. При дамите първа приключи Йоанна Маринова, която сподели забележителна воля за победа и записа купа N1 в конкуренциите на Weekend Tour.

Мачовете при мъжете бяха оспорвани, а огромната изненада сервира Едиз Батран, който се класира за елиминациите, само че отхвърли да продължи. Така един от най-хубавите дилетанти в България отвори схемата за останалите любимци. Четвъртфиналите предложиха доста страсти.

Шампионът от миналогодишното издание на шампионата Мариан Стоянов хвърли всичките си старания против спечелилия от Сандански Георги Митрев. И двамата демонстрираха открит и атакуващ тенис, само че в последна сметка успеха отиде при Митрев (6:4).

В идващия кръг той се изправи против Стоян Митрев от Търговище, който отстрани казанлъчанина Красимир Минтов с 6:4. Мачът се игра на централния корт незабавно след финала при експертите от шампионата на ITF в Санта Марина.

Френският тенисист Себастиан Болтц завоюва "Санта Марина Къп " с награден фонд 15 хиляди $, след което пристигна ред на Георги Митрев и Стоян Митрев. Въпреки разликата в класите, и двете срещи бяха прочувствени и предложиха оспорвани разигравания.

В последна сметка победител стана Георги Митрев, който завоюва с тайбрек (7:5). Така първенецът от Сандански продължи победната си серия, като на финала се изправи против представителя на Бургас Пламен Димитров. След стремително начало Митрев поведе с 3:0, само че по-късно Димитров сподели забележителна физическа резистентност, не се огъна и до последно се бори. На моменти Митрев беше на прага на силите си и беше на път да се откаже, само че мощната воля за победа не го съобщи. Така той затвори мача с най-малък задатък от 6:4.

При дамите до полуфиналите доближиха Дафина Славова, Йоанна Маринова, Искра Бочева и Надежда Иванова. В борбата за купата една против друга застанаха казанлъчанката Йоанна и софиянката Искра. В групите Искра загуби от съперничката си, само че във финала беше решена на реванш. Въпреки това Йоанна още веднъж взе своето и завоюва шампионата.

При смесените двойки купата отиде при двойката от Казанлък Йоана Маринова и Мариан Стоянов след безапелационна победа над семейство Миреви от Търговище.

Победителите в Санта Марина Оупън I си потеглиха с ваучери от Wilson за магазини SportBox и с почивки за двама в Банско. За конкуренцията на брега на морето пристигнаха повече от 100 тенисисти и техните близки и другари.

48-те състезатели бяха разграничени в групи от по четирима, което им подсигурява най-малко три мача. За пръв път Weekend Tour организира и тенис лагер, в който присъединяване взеха шест души. Те получиха уроци от лицензиран тенис преподавател и направиха първи стъпки в тениса.

Weekend Tour продължава обиколката на България с нова дестинация в календара си. От 1 до 3 юни ще се организира Uva Nestum Open, в петзвездния комплекс Uva Nestum в Гоце Делчев. Това ще е първият бутиков шампионат, в който за присъединяване ще бъдат позволени единствено 30 участника. В схемата на конкуренцията към момента има четири свободни места, а любимец за купата е още веднъж Георги Митрев, който се намира в страхотна форма.

В края на юни идва ред на дългата тенис почивка на веригата - Гриин лайф тенис холидей, която ще се организира от 25 юни до 1 юли в комплекса Грийн лайф в Каваци.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР