Купиха на търг кораба Вера Су, който заседна край Камен

...
Купиха на търг кораба Вера Су, който заседна край Камен
Коментари Харесай

Българска компания купи кораба Вера Су за 276 хил. долара

Купиха на търг кораба " Вера Су ", който заседна край Камен бряг, за 276 000 $ без Данък добавена стойност. За това осведоми Министерството на превоза и известията.

Днес се състоя четвъртата процедура за наддаване, проведена от Изпълнителна организация " Морска администрация ". Българската компания " Варса шипинг " ООД е единствената взела участие в търга и закупила кораба на оповестената начална цена.

Дейността на компанията се реализира в поправки и техническо обслужване на плавателни съдове. " Варса шипинг " ООД е превела и депозит, 10 % от цената. Проверени са и подадените документи, които подхождат на условията и критериите.

Най-вероятно новият притежател на моторния транспортен съд ще го възвръща.

Припомняме,  в непосредственост до околност " Яйлата " на 20 септември 2021 година. Към него миг корабът плаваше под панамски байрак и превозваше торове. На 4 ноември благодарение на влекачи от кораборемонтния цех " Одесос " във флотския " Арсенал Терем " във Варна.

Държавата разгласи плавателния съд за продажба и със средствата да покрие разноските за избавяне на екипажа и предотвратяването на екологична злополука в Черно море.
 Собственикът на Vera Su отхвърля екипажът да се изтегля
Собственикът на Vera Su отхвърля екипажът да се изтегля

Кметът на Каварна припомня, че корабът не е атракцион
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР