Купих фирмата си през 2015 г., след като напуснах данъчната

...
Купих фирмата си през 2015 г., след като напуснах данъчната
Коментари Харесай

Спецов със странно обяснение за скандала с фирмата си, продадена на криминален тип

Купих компанията си през 2015 година, откакто напуснах данъчната система. Това съобщи пред bTV шефът на Националната организация за приходите Румен Спецов във връзка със абсурда, че е имал компания със отговорности към хазната, която е продал на малоимотно лице, последва инспекция на способените органи.

„ Реших да се занимавам с нещо, което ми е познато, защото през 2013 година съм изследвал този бизнес в битката с измамите, даже съм взел участие в писането на закона за търговия със зърно, при който се отстрани опцията за данъчни измами. В търговията със зърно няма по какъв начин да вършиш Данък добавена стойност измами поради противоположното начисляване “, изясни Спецов.

По думите му той е закупил компания за търговия със зърно, само че не е траял активността ѝ. Насочил се към производството на фураж. След липса на финансиране, купувачите на компанията се свързали с него и поискали да придобият бизнеса.

Спецов изясни, че познава индивида от който е купил компанията. Проверил, че тя е чиста и всички покупко-продажби са очевидни, а налозите – платени. „ Нямах никакво подозрение за това, което е във компанията и нейната активност “, добави шефът на Национална агенция за приходите.

През 2016 година в ревизионния отчет на компанията написа, че има отговорности за Данък добавена стойност. Спецов призна, че е получил документа, само че съобщи, че спряганата в общественото пространство сума от от 1,2 млн. лева не е вярна, а ставало въпрос за 700 хиляди лева Според него сумата може да е толкоз към сегашен ден, с насъбраните отговорности.

„ Има специфичност при дефинирането на активността от органите, които ревизират – не признават разхода, който е изработен за закупуването на зърното, само че признават прихода за продажбата на същото зърно. Въпрос на тълкувание “, съобщи Спецов и загатна, че „ тълкуванието “ е на персонална основа по отношение на него.

Според него се появяват спекулации по отношение на сумата на ревизионния отчет. Отказа да даде спомагателни детайлности поради предизборната конюнктура.

На въпрос по какъв начин компанията се озовава в ръцете на малоимотния Данаил Николов, Спецов сподели: „ Тръгнах да върша това произвеждане, което се оказа несполучливо, тъй като не съумях да намеря финансиране. Видях, че не е времето, в което мога да осъществявам този план. Най-ценното в тази компания е лицензът за търговия със зърно, отхвърлих се от бизнеса и компанията и споделих на околните си. Не аз ги открих, а купувачите откриха мен “.

Той е безапелационен, че все още на продажбата компанията е без отговорности, тъй като ревизионният отчет не е краен акт, имало е обжалване, което не е било завършило. Спецов посочи, че не е ревизирал правосъдното минало на купувачите, само че е потърсил обществена информация.

Относно обвиняванията на водача на ГЕРБ Бойко Борисов за „ чудовищна контрабанда с цигари “, шефът на Национална агенция за приходите разяснява: „ Не съм осведомен с този проблем, ще помоля господин Борисов, в случай че има такава информация да я адресира до Национална агенция за приходите, въпреки че тук приказва за контрабанда и митници, което е в ресора на Агенция „ Митници “, само че ние можем да проверим “.

Той не отговори кой е отправил опасността към него и фамилията му, само че удостовери, че такава е имало.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР