Купето Ferrari 288 GTO, произведено през 1984 година е един

...
Купето Ferrari 288 GTO, произведено през 1984 година е един
Коментари Харесай

Уникално Ferrari на цената на VW Passat

Купето Ferrari 288 GTO, създадено през 1984 година е един от най-ярките модели на италианската компания. Това е първият сериен автомобил в света, който развива скорост 300 км/ч. Мощността му е 400 конски сили, а от модела са създадени по-малко от 300 екземпляра.



Всичко това през днешния ден подвига цената на въпросното Ferrari до небесата, само че изненадващо, във Англия, едно такова Ferrari, освен това чудесно изглеждащо, се продава за... 30 000 паунда. Сумата се равнява почти на 65 000 лева, а за толкоз можете да си купите нов VW Passat, да вземем за пример.



Къде е уловката? Такава естествено има и в тази ситуация се заключава в това, че става дума за извънредно качествена имитация на въпросното Ferrari 288 GTO. Под каросерията, която е направена от стъклопласт, се крие шаси от Toyota MR2.



Двигателят е трилитров V6 и е заимстван от Toyota Supra. В салона са инсталирани седалки от Mazda MX-5, а арматурното табло е направено особено за репликата. Работата в действителност е качествена, само че съгласно експерти от Острова, 30 000 английски лири са прекомерно висока цена.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР