Купете своите настолни компютри Fujitsu преди да е станало твърде

...
Купете своите настолни компютри Fujitsu преди да е станало твърде
Коментари Харесай

Fujitsu потвърди края на продажбите на персонални компютри в Европа

Купете своите настолни компютри Fujitsu преди да е станало прекомерно късно

Емил Василев преди 4 минути 8 Сподели

Най-четени

ХардуерЕмил Василев - 16:30 | 07.08.2023

Xiaomi показа Mi TV S Pro 100: рекордно огромен и на ниска цена 100-инчов смарт тв приемник

АвтомобилиИван Давидов - 23:30 | 05.08.2023

Енигмата към W10 мотора на Volkswagen

IT НовиниДаниел Десподов - 8:45 | 07.08.2023

Открита е непредвидена роля на геомагнитното поле в отбраната на Земята

Емил Василевhttps://www.kaldata.com/

Fujitsu ще приключи продажбата на лични компютри в Европа от април 2024 гoдина, защото японската компания се стреми да промени своя бизнес модел.

Говорител удостовери в имейл до TechRadar Pro, че производителят ще се концентрира върху „ построяването на бизнес модел, който ще направи трансформацията на устойчивостта в главен аспект “.

Новината идва на фона на внезапно спадащите продажби на лични компютри в международен мащаб. През последното тримесечие, което завърши на 30 юни, международните производители са доставили малко над 62 000 лични компютъра, което е с 11,5% по-малко от 70 000 през същия интервал на 2022 година.

Според тримесечните данни на Canalys, предоставени от TechRadar Pro, общият пазарен дял на Fujitsu е понижен от 1,81% през третото тримесечие на 2019 година до едвам 0,85% през второто тримесечие на 2023 година, като от над 1,27 милиона продадени компютри е намалял до по-малко от 530 000, което съставлява 53% спад в пазарния дял.

Въз основа на това излизането на Fujitsu от Европа не е напълно изненадващо. Пазарният дял на компанията, изключително при настолните компютри непрекъснато понижава от няколко години. Излизането на компанията от пазара няма да окаже доста въздействие върху пазара на лични компютри в Европа. Въпреки това, това е огромен удар за Fujitsu. Европа беше най-големият пазар на Fujitsu отвън Азиатско-тихоокеанския район, като съставляваше 25% от общите доставки на лични компютри през 2022 година.

Понастоящем потребителите могат да вършат поръчки за серията портативни компютри LifeBook и серията кули Esprimo, а по-голямата част от наличните устройства се допълват от серията работни станции Celsius и мобилни работни станции.

С оглед на това и след деликатно обсъждане Fujitsu има намерение да излезе от бизнеса с потребителски компютърни устройства (CCD) в Европа. Всички съществуващи контракти за поддръжка към портфолиото на CCD ще бъдат изпълнени, а продуктите CCD ще бъдат доставяни до април 2024 година.

заявиха от Fujitsu

Компанията удостовери, че това решение е обвързвано единствено с Европа, където се чака да продължи да се концентрира върху сървърите и съхранението на данни.

Подобно на други производители на хардуер, Fujitsu е насочила погледа си към нов процесор, който може да се окаже мощен съперник за HPC приложения, в това число в центровете за данни и за работни натоварвания с изкуствен интелект.

Освен това Fujitsu се концентрира върху устойчивостта:

„ Във Fujitsu нашата тактика е да подтикваме трансформацията на устойчивостта посредством цифрови нововъведения. “

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР