Купертино разработва собствен 5G модем за смартфоните сиiPhone скоро ще

...
Купертино разработва собствен 5G модем за смартфоните сиiPhone скоро ще
Коментари Харесай

Apple понижи котировките на Qualcomm

Купертино създава личен 5G модем за смарт телефоните си

iPhone скоро ще се снабди с 5G модем от Apple на мястото на Qualcomm
(снимка: CC0 Public Domain)

С тратегията на Apple да премине към лични чипове наподобява е доста по-обширна, в сравнение с се предполагаше . В сички смятаха, че компанията ще се отърве единствено от процесорите на Intel, като ги размени със лични SoC, основани на Arm архитектурата. Имаше клюки, че Apple създава личен dGPU – вместо AMD 3D ускорители, само че в този момент се появиха информации, че Купертино работи и по 5 G модем .

Новият смарт телефон употребява 7-нм модем Snapdragon X55, с цел да обезпечи 5G съгласуваност. Между другото, тъкмо този съставен елемент е упрекнат за ниската самостоятелност на iPhone 12. Според специалистите, в случай че новият айфон използваше 5-нм Snapdragon X60 с по-малко консумация на сила, тогава щеше да работи по-дълго на батерия.
още по тематиката
Подобно изказване е уязвимо, изключително като се има поради потенциалът на батериите на iPhone 12. Не е ясно дали това е повода, заради която, или просто следва необявен проект за цялостен преход към лични чипове в устройствата си. Факт е, че Apple към този момент създава 5G модем, твърди обява на Sina Technology.

Джони Суруджи, старши вицепрезидент по хардуерни технологии в Apple, е приказвал по тематиката на среща със чиновници на компанията. Все още няма детайлности, само че новината беше задоволително значима, с цел да намали котировките на Qualcomm.

Очевидно, незабавно щом Apple се снабди със личен модем, той ще се появи в iPhone и евентуално в преносимите компютри. В момента Qualcomm печели доста положителни пари от Snapdragon X55, доставян на Apple, само че този поток от доходи ще секне в бъдеще. Инвеститорите, несъмнено, не харесват това.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР