Купените и контролираните гласове са фасадата на един много по-дълбок

...
Купените и контролираните гласове са фасадата на един много по-дълбок
Коментари Харесай

Ива Лазарова: Купуването на гласове е фасадата на по-дълбоки проблеми

" Купените и следените гласове са фасадата на един доста по-дълбок обществен, стопански и политически проблем, обвързван с наследената беднотия в някои общности на българското население. А тези общности не са малко. Хората в Смолянско, които са живели под линията на бедността през 2019 година, са 26%. Тоест, сходен вид операции не са нещо нечувано там ". Това сподели Ива Лазарова, Институт за развиване на обществената среда.

По думите на Лазарова машинното гласоподаване има редица преимущества, само че при последните избори гласоподавателите в рисковите секции са посягали към машината три пъти по-рядко.
 Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам Рашков: Някои желае да ръководи, изкривявайки волята на хората, това е срам
Някои желае да ръководи страната, изкривявайки волята на хората. Това са позорни феномени в политическия ни живот. Това съобщи служебния...

" Това може би е индикатор, че машините попречват по някакъв метод следения избор. Но машините са прийом за гласоподаване, само че не могат да бъдат панацея за проблемите ".

В предаването " 12+3 " Ива Лазарова добави:

" Ако политиците на върха са привикнали, че с порочни практики могат да се печелят гласове, то ще бъде мъчно на ненапълно подчинените им служби да правят работата си съответно. Свидетели сме по какъв начин след всички избори в България има доста данни за купени гласове ".
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР