Купен на битпазар стол в английския град Брайтън, Източен Съсекс,

...
Купен на битпазар стол в английския град Брайтън, Източен Съсекс,
Коментари Харесай

Стар стол бе продаден за $21 800

Купен на битпазар стол в британския град Брайтън, Източен Съсекс, се оказа дело на прочут художник и бе продаден на търг за над $21 000, заяви осведомителната организация Юнайтед прес интеренешънъл.

Местна жителка купила стола от дърво и ратан за 7 $. „ Донесох го у дома и взех решение да го прегледам по-отблизо. Изглеждаше доста забавно. Изпратих няколко фотоси на стола в музея на Виктория и Албърт, само че не получих отговор “, сподели дамата.
Избор на трапезен стол: въображение за сетивата и мотив за усмивки
Трапезарията се основава благодарение на подобаваща маса и трапезни столове, които се избират съгласно опциите стаята, както и персоналн...
Прочети повече
Тогава тя се обърнала към аукционната къща Sworders, с цел да продаде находката. Изпратила детайлности за мебелта на експерта Джон Блек, който незабавно й дал отговор. Блек дефинира, че столът е основан през 1902 година от австрийския художник Коломан Мозер. Той се съветва със експерт на Виенския сецесион, който удостоверил авторството му.

Мозер е преподавал във Виенския университет за приложни изкуства. Създаденият от него стол е съвременна интерпретация на обичайния стол от 18-ти век.

Мебелта бе продадена на търга за $21 800 $, написа БГНЕС.

По-рано беше обявено, че семейство от Обединеното кралство е продало за 162 500 саксия, употребена за художествени четки. Синьо-бяла на цвят, върху нея бяха изписани стихотворения на китайския стихотворец Уан Бао.Тя е принадлежала на император Канси, който е царувал 61 години.

Още от БАЛКАНИ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР