Купата на Германия ще има нов носител, след като Борусия

...
Купата на Германия ще има нов носител, след като Борусия
Коментари Харесай

"Байерн" елиминира "Борусия" за Купата на Германия

Купата на Германия ще има нов притежател, откакто " Борусия " (Дортмунд) отпадна от шампионата. Жълто-черните, които взеха оценката през предишния сезон, отстъпиха с 1:2 при гостуването си на " Байерн " (Мюнхен) в най-интересния мач от осминафиналите.

Баварците стигнаха до триумфа с огромна доза шанс, откакто направиха доста мощна първа част, само че след почивката като по знамение се отърваха единствено с един гол.

Съставът от Дортмунд затвърди напредъка си в последните седмици след назначението на новия треньор Петер Щьогер и макар, че отпадна от шампионата, остави положителни усещания с играта си. След огромното закъснение и в Бундеслигата, единственият трофей, за който " Борусия " може да се бори през сезона остава Лига Европа.

В 11-ата минута " Байерн " имаше огромен късмет да вкара гол доста рано в мача. Роман Бюрки избави удар на Франк Рибери, а при добавката Роберт Левандовски не уцели очертанията на вратата след актрактивен изстрел.

Две минути по-късно обаче неточност нямаше и баварците поведоха. След центриране от свободен удар, отбраната на " Борусия " на два пъти не се ориентира. Първо Никлас Зюле остана самичък, само че ударът му срещна гредата, топката се отби и стигна до Жером Боатенг, който откри резултата.

Натискът на " Байерн " преди почивката продължи и съставът на Юп Хайнкес беше цялостен стопанин на терена. Баварците обаче пропунсха доста преференциални положения с лека ръка.

Все отново пет минути преди края на първото полувреме Томас Мюлер удвои. Нападателят направи доста красиво двойно подаване с Левандовски, влезе в наказателното поле и технично трансферира Бюрки – 2:0.

За първите 45 минути " Борусия " не съумя да сътвори нищо рисково в предни позиции и приключи с едвам един удар, който по нищо не заплаши Свен Улрайх.

 Томас Мюлер бележи втория гол в мача.
© Reuters

Томас Мюлер бележи втория гол в мача.

Гостите от Дортмунд подвигнаха оборотите при започване на втората част и започнаха да пресират много повече противника си. Това докара до някои неточности в играта на " Байерн " и в 57-ата минута пред гостите се откри отличен късмет. Кагава се озова наоколо до вратата, само че ударът му от дребен ъгъл излезе в навън.

По-добрата игра след почивката оказа въздействие и надмощието беше за жълто-черните. Те преобладаваха по всички статистически индикатори, а четвърт час преди края понижиха резултата. Шинджи Кагава се освободи технично от двама бранители и откри Андрий Ярмоленко, който се разписа с глава.

В заключителните минути " Байерн " безусловно си поигра с огъня, откакто в продължението по-големите рискове бяха пред Улрайх. Удар на резервата Александър Исак за малко не прати " Борусия " в продължения, минавайки на сантиметри от гредата.

Подробности очаквайте по-късно на www.dnevnik.bg.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР