Купата на африканските нации през 2019 г. ще се проведе

...
Купата на африканските нации през 2019 г. ще се проведе
Коментари Харесай

Купата на Африка вече ще е през лятото и с повече отбори

Купата на африканските народи през 2019 година ще се организира през лятото. Другата огромна смяна за идващия шампионат, чийто хазаин ще е Камерун, е обвързвана с увеличението на броя на тимовете.

От 1996 година до в този момент в конкуренцията играеха 16 отбора, а от 2019 година ще станат 24, реши управлението на Африканската футболна конфедерация (КАФ) по време на съвещание в Мароко.

Континенталният шампионат на Африка по традиция се организираше на всеки две години през януари и февруари, когато шампионатите са в разгара си. Много години това предизвикваше разногласия сред националните тимове и клубовете, които трябваше да се лишават за близо месец от своите играчи.

След по-малко от две години Камерун ще одобри шампионата през юни и юли. Организацията на шампионата може да се затрудни както поради нараствания брой тим, по този начин и поради информациите, че към този момент има закъснение в подготовката.

Засега КАФ отхвърли опцията в шампионата да бъдат канени тимове от други континенти или даже конкуренцията да се организира отвън Африка.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР