Купата на африканските нации навлиза в заключителната си фаза. Останаха

...
Купата на африканските нации навлиза в заключителната си фаза. Останаха
Коментари Харесай

Класическа битка и сблъсък на характери определят финалa в Купата на африканските нации

Купата на африканските народи навлиза в заключителната си фаза. Останаха единствено четири тима, а футболистите ще дадат всичко от себе си, с цел да накарат сънародниците си да се гордеят.

Тази вечер ще станат ясни финалистите в 32-ото издание на шампионата. В 19:00 часа по RING, устременият към първи трофей в шампионата Сенегал излиза против Тунис.

Снимка: Reuters

" Лъвовете от Теранга " държат антирекорда за най-вече изиграни мачове в Купата на африканските народи без извоюван трофей.

#TerangaLions had an exciting journey until they reached the semi-finals! #TotalAFCON2019 pic.twitter.com/MxXYopJO3m
— CAF (@CAF_Online) July 13, 2019
В единствено едно от четирите си участия на полуфинали те стигат до мача за купата, който след това губят.

Снимка: Reuters

Отборите на Сенегал и Тунис ще се срещнат за шести път в шампионата, а възможностите са изравнени. Последният им мач бе в груповата фаза на шампионата през 2017-a в Габон, когато Сенегал печели с 2:0. Ситуацията в този момент е много друга. " Лъвовете от Теранга " нямат самообладание да пренапишат историята и да вдигнат първия си трофей. Тунис пък е на първи полуфинал от 2004 година, когато победи с Купата на африканските народи.

Снимка: Reuters

От 22 ч. по RING рекордьорът по изгубени полуфинали Нигерия се изправя против Алжир. Отборът от Северна Африка не се е класирал на край в последните 29 години.

Сблъсъкът Алжир - Нигерия е една от класиките в Купата на африканските народи.

Двата отбора ще се срещнат общо за девети път на този конгрес. Имат единствено един мач във етапа на полуфиналите - през 1988 година Тогава Нигерия печели с 9:8 след дузпи, а в постоянното време резултатът е 1:1.

Снимка: Reuters

" Пустинните лисици " имат една купа от шампионата на Черния континент. Те побеждават през 1990-а и то в мач против " суперорлите ". По подигравка на ориста, 10 години по-рано функциите са разменени. Нигерийците печелят първата си купа вкъщи, надделявайки над Алжир с 3:0 във финала. Впоследствие, " суперорлите " подвигат купата и през 1994-а и 2013-а.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР