Купа Дейвис, групова фазаМатео Беретини – Себастиан Баес 6-2, 6-3Яник

...
Купа Дейвис, групова фазаМатео Беретини – Себастиан Баес 6-2, 6-3Яник
Коментари Харесай

Беретини и Синер донесоха нова победа на Италия


Купа Дейвис, групова фаза

Матео Беретини – Себастиан Баес 6-2, 6-3

Яник Синер – Франсиско Серундоло 7-5, 1-6, 6-3

Матео Беретини и Яник Синер донесоха доста значима победа на Италия в конфликта с Аржентина от груповата фаза на финалния шампионат за Купа Дейвис. По този метод италианците си подсигуряваха триумфа над „ гаучосите “ преди мача на двойки и направиха голяма крачка към класиране за финалната осмица в Малага, откакто в предходния кръг надвиха с 3-0 над Хърватия.

Първият мач от програмата опълчи Матео Беретини и Себастиан Баес. Началото бе доста мощно за международния №15, който реализира ранен пробив и натрупа стабилен задатък от 3-0. Баес опита да редуцира пасива си, само че Беретини приключи сета с нов брейк за 6-2. Втората част стартира по-равностойно, само че след това италианецът още веднъж пробив пръв и поведе с 5-2. Този брейк се оказа последният в мача и миналогодишният финалист на Уимбълдън победи с 6-2, 6-3.

В другия конфликт на сингъл триумф записа и Яник Синер, въпреки че първата ракета на „ адзурите “ трябваше да постави много повече старания от своя съотечественик. Дълго време никой от съперниците не съумя да стигне до пробив, като на Синер му се наложи да избавя четири брейкпойнта. Италианецът обаче последователно откри правилния темп и даде единствено две точки в последните три гейма, спечелвайки сета със 7-5.

Противно на развиването на играта до този миг, втората част мина вихрено за Серундоло, който реализира два следващи пробива, след което стигна до два сетбола при 5-0. Синер завоюва подаването си и прекъсна серията на южноамериканеца, само че това не продължи дълго и международният №27 изравни резултата в мача след 6-1.

В заключителната част обаче Синер преоткри правилния темп и съумя да пробие пръв, повеждайки с 5-3. В маратонския девети гейм, траял съвсем 15 минути, италианецът пропусна пет мачбола и му се наложи да избавя два брейкпойнта, преди в последна сметка на оформи крайното 7-5, 1-6, 6-3.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР