Куп работни срещи, приемна без посетители и първи два удара

...
Куп работни срещи, приемна без посетители и първи два удара
Коментари Харесай

Новият шеф на полицията в Пловдив потушавал бунта в Катуница

Куп работни срещи, приемна без гости и първи два удара против престъпността в района. Така накратко може да се опише вчерашният първи работен ден на новия шеф на ОДМВР - Пловдив Йордан Рогачев. 42-годишният шеф зае поста в сряда и незабавно запретна ръкавите, подготвен за деяние.

„ Проведох оперативката, след това се срещнах поредно с ръководителя на Окръжния съд и омбудсмана “, описа пред „ Марица “ старши комисар Рогачев.

В 10.00 ч. пък му предстоял първият приемен ден като регионален шеф под тепетата. Изненадващо обаче за времето до 11 ч. не се появил нито един жител, искащ среща с шефа на полицията.

„ Добре е хората да знаят, че приемният ми ден остава всеки четвъртък от 10 до 11 часа “, изясни началникът.

Шефският му кабинет, в който е едвам от през вчерашния ден, към момента наподобява не напълно „ обживян “. Това обаче не попречи на работата му и още в ранния следобяд той можеше да се похвали с първите два съществени удара против престъпността - разрушена работилница за рязане на незаконен тютюн в Скутаре и разкрита оранжерия за марихуана в Драгойново.

"Колегите в Пловдив ме посрещнаха доста задушевно. С доста от тях се познаваме и поддържаме връзка, защото съм бил шеф на Четвърто районно. Три години и половина съм работил тук и в жандармерията, тогава взех присъединяване в потушаването на протестите в село Катуница ", върна лентата обратно с няколко години ст. комисар Рогачев.

Той е приключил ВИПОНД в София и компетентност "Право " в ПУ „ Паисий Хилендарски “. Освен в Пловдив е бил чиновник, а по-късно и шеф на районното във Велинград, а от декември 2013 година поема управлението на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Пазарджик.

Връзката му с този район е град Стрелча, откъдето са родителите му. Баща му Дончо обаче бил боен, служел в Доспат и затова Йордан Рогачев е роден в Девин, където била единствената работеща болница в родопския край по това време.

Куриозното е, че той и татко му са родени на една и съща дата - 24 декември. Баща му Дончо през 1950 година, а синът Йордан - през 1976 година Сега на всяка Бъдни вечер фамилията се събира да чества двоен рожден ден.

„ Свикнали сме, че празникът ни е постен, само че такава е традицията “, описа старши комисарят.

Малцина обаче знаят, че той е пловдивски шурей и от няколко години живее под тепетата. Със брачната половинка си и сина си, който е на година и четири месеца, са се устроили в къщата на тъста му Стоян в квартал "Прослав ".

Не се тормози, че ще го броят за „ натъпкан шурей “, тъй като съгласно него значимото е по какъв начин се усеща човек с най-близките си хора, а той се усеща същински късметлия.

Заедно с тях Йордан Рогачев обича да почива, когато има време, несъмнено, в родните курорти. „ Ходим във Велинград, в Хисаря, на Черноморието. Много харесваме Несебър и Созопол “, сподели Йордан Рогачев.

И направи ненадейно самопризнание - до момента нито един път в взаимния си живот не са избирали почивка в чужбина. Не тъй като не могат да си го разрешат, а тъй като обичат "всичко българско и родно ".
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР