Куп екстравагантни идеи за реформа на съдебната система представи в

...
Куп екстравагантни идеи за реформа на съдебната система представи в
Коментари Харесай

Точка №1 в програмата на Васил Божков: премахване на главния прокурор

Куп екстравагантни хрумвания за промяна на правосъдната система показа в сряда хазартният необут Васил Божков, който е претендент за депутат и в същото време е обвинен за 19 закононарушения.

Основна точка в програмата на партията му " Българско лято " в бранш " Правосъдие " е " премахването на фигурата на основния прокурор ". Предприемачът неведнъж е заявявал, че акцията против него и обкръжението му от началото на 2020 година цели лишаване на бизнеса му от " хунтата " на премиера Бойко Борисов и основния прокурор Иван Гешев, зад който съгласно Божков стои Делян Пеевски. Преди време предприемачът упрекна министър-председателя и министри в държавен рекет, който плащал, с цел да осъществя хазартния си бизнес. Прокуратурата не прояви забележим интерес към тези изказвания.

" Предлагаме отпадане фигурата на основния прокурор и закриване на профилираните съд и прокуратура ", обявиха правните специалисти от " Българско лято " в самобитен онлайн чат с водача им Васил Божков, който бе излъчен във Facebook.

Според хората на Божков посредством отпадане на фигурата на основния прокурор ще се отстрани " неговата недостижимост, неограничена и безконтролна власт, която той упражнява във връзка с останалите прокурори ". " Така ще се даде опция на всички способени прокурори, спазвайки закона, да работят по съвест и вътрешно разбиране. Това е една спомагателна гаранция за самостоятелност в дейностите на прокурорите, когато правят процесуални дейности по следствието ".

" Българско лято " планува да закрие профилирания съд и прокуратура , защото " липсват резултати, изгоди и нужда от тях и тъй като се употребяват като " политическа бухалка ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР